Cases

Other threats to journalists, Albion Selitaj,Suharekë, 03.02.2022

The Kosovo Police have arrested today in Suhareka the cameraman of the news agency, Ekonomia Online, Albion Selitaj, while he was performing his duties as cameraman, reporting from the action of the Police in "NBI Suhareka".


AJK strongly condemns the unprofessional behavior of Kosovo Police officials, furthermore demands his immediate release.


AJK expects of Kosovo Police that instead of obstructing media workers on duty, to provide safe environment for media workers when reporting on such events.
Reporter Details Arrestim: Kameramani Albion Selitaj, Suharekë, 03.02.2022
Case description Policia e ka arrestuar sot në Suharekë kamermanin e agjenicsë së lajmeve, Ekonomia Online, Albion Selitaj, në kohën që ai po bënte detyrën e tij, duke raportuar nga aksioni i Policisë në NBI “Suhareka”.
State Kosovo
Name and Surname Albion Selitaj
Gender Male
Date 3.2.2022
City Therandë/Suharekë
Type of Incident Other threats to journalists
From who By policeman
The Offender / Suspect
Type of media Online
Media Name Ekonomia Online
Source Ekonomia Online
Public Prosecutor
Judiciary
Judiciary Status
Legal Closure
Has the Journalist Association been notified? Yes
Has the incident been reported to the authorities?
Has the incident been reported to the XXX?
Associations Respond AGK-ja e dënon ashpër sjelljen joprofesionale të pjesëtarëve të Policisë së Kosovës, dhe kërkon lirimin e menjëhershëm të tij. AGK-ja pret nga Policia e Kosovës që në vend se të pengojë, të mundësojë kushte për raportim të punëtorëve medialë në ngjarje të tilla.
Share this Post: