Cases

Gjuhë e rrezikshme ndaj gazetarëve Berat Buzhala dhe Vehbi Kajtazi, Prishtinë, 15.07.2023

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës e ka parë me shqetësim një postim të Ministrit të Brendshëm, Xhelal Sveçla, në të cilin ai përdorë gjuhë të rrezikshme dhe të papranueshme në drejtim të medieve dhe gazetarëve.

Ministri Sveçla insinuon se audio-incizimet e Shefes së Grupit Parlamentar të partisë së tij, Mimoza Kusari Lila me ish-deputetin e Srpskas, Simiq u janë dhënë medieve kosovare nga presidenti serb, Vuçiq.

Ministri gjithashtu akuzon gazetarët Berat Buzhala dhe Vehbi Kajtazi për organizimin e protestës së veteranëve.

Gjuha e tillë rrezikon sigurinë e gazetarëve të përmendur dhe është pjesë e tentimit të vazhdueshëm të pushtetit për të frikësuar mediet.
Reporter Details Gjuhë e rrezikshme ndaj gazetarëve Berat Buzhala dhe Vehbi Kajtazi, Prishtinë, 15.07.2023
Case description Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës e ka parë me shqetësim një postim të Ministrit të Brendshëm, Xhelal Sveçla, në të cilin ai përdorë gjuhë të rrezikshme dhe të papranueshme në drejtim të medieve dhe gazetarëve. Ministri Sveçla insinuon se audio-incizimet e Shefes së Grupit Parlamentar të partisë së tij, Mimoza Kusari Lila me ish-deputetin e Srpskas, Simiq u janë dhënë medieve kosovare nga presidenti serb, Vuçiq. Ministri gjithashtu akuzon gazetarët Berat Buzhala dhe Vehbi Kajtazi për organizimin e protestës së veteranëve.
State Kosovo
Name and Surname Berat Buzhala dhe Vehbi Kajtazi
Gender Group
Date 15.7.2023
City Prishtinë
Type of Incident Other threats to journalists
From who By public officials
The Offender / Suspect Xhelal Svecla
Type of media Online
Media Name Nacionale dhe Paparaci
Source Facebook
Public Prosecutor
Judiciary
Judiciary Status
Legal Closure
Has the Journalist Association been notified? Yes
Has the incident been reported to the authorities?
Has the incident been reported to the XXX?
Associations Respond Gjuha e tillë rrezikon sigurinë e gazetarëve të përmendur dhe është pjesë e tentimit të vazhdueshëm të pushtetit për të frikësuar mediet.
Share this Post: