Lajmet

AGK falënderon institucionet e organizatat partnere për mbështetjen e dhënë në organizimin e Kongresit Vjetor të EFJ-së


3376-title

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës për herë të parë në histori të organizatës, ka qenë nikoqir i European Federation of Journalists - EFJ, në organizimin e takimit vjetor, i cili u mbajt në kryeqytetin e Kosovës, Prishtinën.

Rreth 100 delegatë nga 45 shtete evropiane më 23 dhe 24 maj 2024 patën rastin që krahas kuvendit punues e tryezave të diskutimit, të vizitojnë Prishtinën e Prizrenin, e të njihen nga afër me kulturën, e shtetin e Kosovës.

Për AGK-në, besimi i organizimit të këtij eventi kaq të rëndësishëm nga EFJ, është jashtëzakonisht nder dhe krenari, të cilin nuk do të mund ta realizonim pa ndihmën e institucioneve e organizatave partnere, të cilat nuk hezituan të na mbështesnin.

Një falënderim të përzemërt për bashkëpunimin dhe mbështetjen: Komuna e Prishtinës (Kryeqyteti Prishtina), Fakulteti i Arkitekturës Universiteti 'Hasan Prishtina', Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Komuna e Prizrenit, OSCE Mission in Kosovo, UN Kosovo Team, UNDP Kosovo, UN Women Kosovo, Embassy of the Netherlands in Kosovo, Lingua, ASHA, Golden Eagle Energy Drink, Korporata Rugove dhe VALA.

Gjithashtu, një falënderim të veçantë për Opera e Kosovës, për organizimin e koncertit “Kosova në Tinguj”, enkas për takimin vjetor të EFJ-së. Koncerti u realizua nga Orkestra Harkore e Operës së Kosovës, me dirigjent Edon Ramadanin, soliste: Adelina Paloja (Soprano), Besa Llugiqi (Soprano), Zana Abazi - Ramadani (Soprano) dhe instrumentistë mysafirë: Jon Rrecaj (klarinetë) dhe Gent Hoxha (fyell e çifteli).

Share this Post: