Lajmet

AGK-ja dhe Misioni i OSBE-së në Kosovë shënojnë Ditën Botërore të Lirisë së Shtypit, shqetësim për përkeqësimin drastik të gjendjes

AGK-ja dhe Misioni i OSBE-së në Kosovë shënojnë Ditën Botërore të Lirisë së Shtypit, shqetësim për përkeqësimin drastik të gjendjes

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës, sot, e ka shënuar Ditën Botërore të Lirisë së Shtypit në bashkëpunim me partnerin shumëvjeçar, Misionin e OSBE-së në Kosovë. Konferenca filloi me fjalën hyrëse të Kryetarit të AGK-së, Xhemajl Rexha…

Read More
SafeJournalists: Lufta për lirinë e medias është luftë për demokraci

SafeJournalists: Lufta për lirinë e medias është luftë për demokraci

Rrjeti SafeJournalists, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Lirisë së Medias, 3 Maj, i bën thirrje publikut të mbështesë gazetarët që e bëjnë punën e tyre në mënyrë profesionale dhe i rezistojnë shtypjes së lirisë së medias, sepse pa media të lira nuk ka demokraci.

Read More
Kosova shënon regres alarmant për 19 vende në Indeksin e Reporterëve Pa Kufij

Kosova shënon regres alarmant për 19 vende në Indeksin e Reporterëve Pa Kufij

Publikimi i indeksit vjetor për lirinë e medies nga Reporters sans frontières / Reporters Without Borders / RSF, Reporterët Pa Kufij e rendit Kosovën në vendin e 75 në botë, 19 vende më poshtë sesa vitin e kaluar kur renditej në pozitën e 56. Organizata më e madhe botërore për lirinë e medies…

Read More
Mbahet diskutimi për avokimin e lirisë së medieve nëpërmjet artit

Mbahet diskutimi për avokimin e lirisë së medieve nëpërmjet artit

Në kuadër të javës së shënimit të Ditës Botërore të Lirisë së Shtypit, Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës në bashkëpunim të ngushtë me Embassy of the Netherlands in Kosovo, mbajtën diskutimin për avokimin e lirisë së medias nëpërmjet artit. Fjalët hyrëse të këtij diskutimi…

Read More
Misioni i OSBE-së në Kosovë dhe Njësiti Special i Policisë së Kosovës trajnojnë gazetarët e kameramanët rreth situatave kur raportojnë nga terrene me tension

Misioni i OSBE-së në Kosovë dhe Njësiti Special i Policisë së Kosovës trajnojnë gazetarët e kameramanët rreth situatave kur raportojnë nga terrene me tension

Gazetarë dhe kameramanë medieve qendrore e lokale, nga data 24 prill e deri më 30 prill, kanë qenë pjesë e trajnimit për raportimin nga tubimet publike, protestat dhe situatat me rrezikshmëri.

Read More
U mbajt vizita studimore në Shkup me pjesëmarrësit e Akademisë në fushën e raportimit për Ballafaqimin me të Kaluarën (BmK) dhe Raportimin e Sensibilizuar për Konflikt

U mbajt vizita studimore në Shkup me pjesëmarrësit e Akademisë në fushën e raportimit për Ballafaqimin me të Kaluarën (BmK) dhe Raportimin e Sensibilizuar për Konflikt

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës në bashkëpunim me forumZFD- Programi në Kosovë, organizuan vizitën studimore në Shkup më datat 26-28 prill. Gjatë vizitës studimore në Maqedoninë e Veriut…

Read More
Hapet ekspozita me karikatura për Lirinë e Medias

Hapet ekspozita me karikatura për Lirinë e Medias

Embassy of the Netherlands in Kosovo në bashkëpunim të ngushtë me Asociacionin e Gazetarëve të Kosovës, sot hapën Ekspozitën për Lirinë e Medias, në nder të shënimit të Ditës Botërore të Lirisë së Medias, që shënohet më 3 Maj. Në ceremoninë inauguruese…

Read More
AGK-ja dënon fyerjet dhe kërcënimet ndaj gazetarit të sportit, Lorik Gashi

AGK-ja dënon fyerjet dhe kërcënimet ndaj gazetarit të sportit, Lorik Gashi

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës, ka pranuar me shqetësim kërcënimet që janë bërë ndaj gazetarit të sportit, redaktor në Kanal10, Lorik Gashi. Gashi ka prezantuar komunikimin që presidenti i klubit, Phoenix, Muhedin Ferati, ka bërë me të në rrjete sociale…

Read More
Freedom House: Qeveria e angazhuar në fushata kundër gazetarëve, me përpjekje për politizim të KPM-së

Freedom House: Qeveria e angazhuar në fushata kundër gazetarëve, me përpjekje për politizim të KPM-së

Raporti i detajuar i Freedom House për lirinë e medies në Kosovë, liston një sërë problemesh me të cilat gazetarët dhe mediet janë ballafaquar gjatë vitit 2023 në Kosovë. “Përkundër faktit që Kosova ka një peizazh divers mediatik, duke përfshirë televizione, një kanal publik televiziv…

Read More
Raporti i DASh: Gazetarët në Kosovë, target i fushatave denigruese nga Qeveria dhe sulmeve fizike në veri

Raporti i DASh: Gazetarët në Kosovë, target i fushatave denigruese nga Qeveria dhe sulmeve fizike në veri

Departamenti i Amerikan i Shteti ka publikuar Raportin për të Drejtat e Njeriut për vitin 2023, në Kosovë. Në pjesën për lirinë e medies e shprehjes, Raporti konstaton gjetjet e AGK-së, për rrezikimin e sigurisë fizike ndaj gazetarëve gjatë raportimit në veri…

Read More
Mbahet moduli i fundit Akademisë në fushën e raportimit për Ballafaqimin me të Kaluarën (BmK) dhe Raportimin e Sensibilizuar për Konflikt

Mbahet moduli i fundit Akademisë në fushën e raportimit për Ballafaqimin me të Kaluarën (BmK) dhe Raportimin e Sensibilizuar për Konflikt

Studentëve të gazetarisë dhe gazetarëve pjesëmarrës së edicionit të dytë të Akademisë, të shtunën iu është ligjëruar për roli i gazetarisë në procesin e pajtimit. Në këtë modul të Akademisë, të cilin e ligjëroi Besa Luci - Kryeredaktore, u diskutua rreth terminologjisë bazë për konfliktet…

Read More
Mbahet trajnimi për raportimin e përgjegjshëm për diabetin

Mbahet trajnimi për raportimin e përgjegjshëm për diabetin

Një një trajnim dyditor të IHS Project dhe AQH Project, mbi 20 gazetarë diskutuan këtë fundjavë për raportimin e përgjegjshëm dhe etik të shëndetit, me fokus diabetin. Në këtë trajnim që u ligjërua nga Sokol Shameti, u diskutua për rëndësinë e gazetarisë shëndetësore dhe rolin e saj në shoqëri…

Read More
Mbahet moduli i tretë i Akademisë në fushën e raportimit për Ballafaqimin me të Kaluarën (BmK) dhe Raportimin e Sensibilizuar për Konflikt

Mbahet moduli i tretë i Akademisë në fushën e raportimit për Ballafaqimin me të Kaluarën (BmK) dhe Raportimin e Sensibilizuar për Konflikt

Studentëve të gazetarisë dhe gazetarëve pjesëmarrës së Akademisë në fushën e raportimit për Ballafaqimin me të Kaluarën (BmK) dhe Raportimin e Sensibilizuar për Konflikt, gjatë modulit të tretë iu është ligjëruar për Gazetarët, mediat dhe Ballafaqimi me të Kaluarën: Realiteti në Kosovë.

Read More
Gazetarë të rinj trajnohen se si të raportojnë për dhunën në baza gjinore

Gazetarë të rinj trajnohen se si të raportojnë për dhunën në baza gjinore

Studentë dhe gazetarë të rinj të premten dhe të shtunën që lamë pas, u trajnuan se si të luftojnë dhunën në baza gjinore nëpërmjet raportimit të përgjegjshëm. Pjesëmarrësve i ligjëroi gazetarja njëherësh aktivistja e zëshme, Leonida Molliqaj, për konceptet bazë të barazisë gjinore…

Read More
U mbajt vizita studimore në Shkup me pjesëmarrësit e Akademisë për Integritetin e Informacionit

U mbajt vizita studimore në Shkup me pjesëmarrësit e Akademisë për Integritetin e Informacionit

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës me përkrahjen e NDI Kosova dhe USAID, organizuan vizitën studimore në Shkup më datat 5-7 prill. Gjatë vizitës së tyre studimore në Maqedoninë e Veriut, studentë të gazetarisë dhe gazetarë nga edicioni i dytë i Akademisë së Integritetit të Informacionit…

Read More
Kërcënohet dhe pengohet ekipi i Lajmi.net në Gjykatën e Prizrenit

Kërcënohet dhe pengohet ekipi i Lajmi.net në Gjykatën e Prizrenit

Një ekip i portalit online, Lajmi.net i përbërë nga gazetari Selim Miftari dhe kameramani Përparim Tufa, janë penguar në punën e tyre dhe janë kërcënuar seriozisht. Incidenti ka ndodhur gjatë një seance në Gjykatën Themelore në Prizren. Sipas redaksisë, një i akuzuar me inicialet V.

Read More
SafeJournalists: Dy gazetare janë sulmuar fizikisht nga një çift në Prishtinë

SafeJournalists: Dy gazetare janë sulmuar fizikisht nga një çift në Prishtinë

Më 3 prill, gazetaret e Lajmi.net, Fjolla Hyseni dhe Lindita Berisha janë sulmuar fizikisht nga një çift në rrugë në Prishtinë. Në pamjet shqetësuese të publikuara nga media, shihen një grua dhe një burrë duke sulmuar fizikisht dhe ofenduar gazetaret, gjersa tentojnë t'i pengojnë ato të xhirojnë.

Read More
Safejournalists: Përpjekjet e koordinuara kundër Citizens Channel në Shqipëri duhet të ndalojnë

Safejournalists: Përpjekjet e koordinuara kundër Citizens Channel në Shqipëri duhet të ndalojnë

Rrjeti SafeJournalists është i shqetësuar nga përpjekjet e koordinuara për të minuar Citizens Channel, një media jofitimprurëse dhe e pavarur në Shqipëri.

Read More
Sulm fizik ndaj gazetareve të Lajmi.net

Sulm fizik ndaj gazetareve të Lajmi.net

Gazetaret e Lajmi.net, Fjolla Hyseni dhe Lindita Berisha janë sulmuar sot fizikisht nga një çift në Rrugën C të kryeqytetit. Në disa pamje shqetësuese të publikuara nga mediumi, shihet se si një grua dhe një burrë i sulmojnë gazetaret dhe tentojnë që t’ia ndalojnë xhirimin. Krejt kjo sipas mediumit…

Read More
Mbahet moduli i dytë i Akademisë në fushën e raportimit për Ballafaqimin me të Kaluarën (BmK) dhe Raportimin e Sensibilizuar për Konflikt

Mbahet moduli i dytë i Akademisë në fushën e raportimit për Ballafaqimin me të Kaluarën (BmK) dhe Raportimin e Sensibilizuar për Konflikt

Studentëve të gazetarisë dhe gazetarëve pjesëmarrës së Akademisë në fushën e raportimit për Ballafaqimin me të Kaluarën (BmK) dhe Raportimin e Sensibilizuar për Konflikt, gjatë modulit të dytë iu është ligjëruar për ndikimin e dezinformimit në ballafaqimin me të kaluarën.

Read More