Lajmet

AGK-ja nderon gazetarë, kameramanë e fotoreporterë që raportuan në rrethana okupimi

AGK-ja nderon gazetarë, kameramanë e fotoreporterë që raportuan në rrethana okupimi

Në nder të shënimit të 25 vjetorit të çlirmit të Kosovës, Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës, nderoi gazetarë, kameramanë e fotoreporterë vendorë e ndërkombëtarë, për kontributin e jashtëzakonshëm në gazetari, në rrethana okupimi, para dhe gjatë luftës në Kosovë 1998-99.

Read More
Zëri që nuk u dëgjua kurrë – Gratë rome asnjëherë nuk u zgjodhën deputete të Kuvendit të Kosovës

Zëri që nuk u dëgjua kurrë – Gratë rome asnjëherë nuk u zgjodhën deputete të Kuvendit të Kosovës

Gazetare: Mihane Hoxha … Që nga legjislatura e parë e Kuvendit të Kosovës e deri më tani komuniteti rom nuk është përfaqësuar asnjëherë nga një grua rome. Pra, ulëset e rezervuara për pakicat apo komunitetet janë respektuar por që gratë rome nuk kanë pas fatin e bashkë partiakëve të tyre…

Read More
Gratë, cak i grupeve virale që lënë shenjë

Gratë, cak i grupeve virale që lënë shenjë

Autore: Velsa Dragusha … Kështu iu referua Donjeta, gazetarja e portali “Insajderi”, grupit ‘’Albkings’’ në prill të këtij viti. Grupi ‘’Albkings’’ ka qenë një grup i aplikacionit të Telegramit, i përbërë nga më shumë se 100,000 pjestarë, duke shpërndarë çdo ditë foto…

Read More
Mediat nuk lejohen të përcjellin punimet e seancës së Kuvendit Komunal të Mitrovicës Veriore

Mediat nuk lejohen të përcjellin punimet e seancës së Kuvendit Komunal të Mitrovicës Veriore

Kolegë gazetarë të medieve në Gjuhën Shqipe dhe Serbe, janë larguar sot nga përcjellja e punimeve të Kuvendit Komunal të Mitrovicës Veriore. Sipas raportimeve, deri tek largimi ka ardhur pasi një aktiviste politike ka dashur të flasë në seancë, dhe me përjashtimin e saj…

Read More
Kuvendi të përmirësojë projektligjin për KPM-në pas qortimit të ashpër nga ana e Këshillit të Europës

Kuvendi të përmirësojë projektligjin për KPM-në pas qortimit të ashpër nga ana e Këshillit të Europës

Këshilli i Europës ka përgatitur një opinion ligjor për projektligjin për Komisionin e Pavarur për Media (KPM) dhe ka konfirmuar që disa aspekte të projektligjit nuk janë në përputhje me standardet më të mira europiane.

Read More
AGK falënderon institucionet e organizatat partnere për mbështetjen e dhënë në organizimin e Kongresit Vjetor të EFJ-së

AGK falënderon institucionet e organizatat partnere për mbështetjen e dhënë në organizimin e Kongresit Vjetor të EFJ-së

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës për herë të parë në histori të organizatës, ka qenë nikoqir i European Federation of Journalists - EFJ, në organizimin e takimit vjetor, i cili u mbajt në kryeqytetin e Kosovës, Prishtinën.

Read More
Dita e dytë e Kongresit të EFJ-së: Votim i dhjetra mocioneve e diskutim për luftimin e paditve SLAPP

Dita e dytë e Kongresit të EFJ-së: Votim i dhjetra mocioneve e diskutim për luftimin e paditve SLAPP

Dita e dytë e Kongresit Vjetor të Federatës Evropiane të Gazetarëve – EFJ, nisi me një minutë heshtje për gazetarët, kameramanët e fotoreporterët e vrarë gjatë raportimeve nga lufta dhe zonat e konflikteve.

Read More
SafeJournalists dhe partnerët e MFRR: Kërcënime me vdekje ndaj redaksisë së revistës javore Nacional në Kroaci

SafeJournalists dhe partnerët e MFRR: Kërcënime me vdekje ndaj redaksisë së revistës javore Nacional në Kroaci

Redaksia e revistës së përjavshme Nacional mori kërcënime me vdekje nëpërmjet një mesazhi të hënën, 20 maj 2024. Rrjeti i SafeJournalists dhe partnerët e Reagimit të Shpejtë të Lirisë së Medias (MFRR) u bëjnë thirrje institucioneve përkatëse në Kroaci që të përgjigjen menjëherë…

Read More
Federata Evropiane e Gazetarëve - EFJ, mbanë Kongresin Vjetor për herë të parë në Prishtinë

Federata Evropiane e Gazetarëve - EFJ, mbanë Kongresin Vjetor për herë të parë në Prishtinë

Kryeqyteti i Kosovës, Prishtina, për herë të parë priti rreth 100 gazetarë e delegatë të asociacioneve e unioneve nga shtetet e Evropës. Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës si anëtar i Federatës Evropiane të Gazetarëve, është nikoqir i takimit të përvjetshëm të kësaj organizate.

Read More
SafeJournalists: E papranueshme fushata ndaj të përjavshmes Novosti në Kroaci

SafeJournalists: E papranueshme fushata ndaj të përjavshmes Novosti në Kroaci

Gazeta e përjavshme “Novosti” prej disa kohësh po përballet me kërcënime, të cilat nisën pas një fushate të rrezikshme nga partia politike “Domovinski pokret” (PD) për ndërprerjen e financimit të Novostit.

Read More
AGK-ja, e mbështet gazetaren Qëndresa Krelani, kërkon të ndalen fushatat denigruese kundër saj

AGK-ja, e mbështet gazetaren Qëndresa Krelani, kërkon të ndalen fushatat denigruese kundër saj

Gazetarja e sportit në televizionin publik të Kosovës, RTK, Qëndresa Krelani - Qeqa, është bërë sërish subjekt i fushatave denigruese online. Në disa video të shpërndara së fundi, vihet në pah në mënyrë nënçmuese deklarata e ish-trajnerit të Kombëtares së Kosovës…

Read More
Mbahet sesioni i dytë i trajnimit të studentëve të gazetarisë e gazetarëve të rinj,  për raportimin e përgjegjshëm dhe etik për komunitetet

Mbahet sesioni i dytë i trajnimit të studentëve të gazetarisë e gazetarëve të rinj, për raportimin e përgjegjshëm dhe etik për komunitetet

23 gazetarë e studentë të gazetarisë, kanë marrë pjesë në sesionin e dytë të trajnimit “Antigjipsizmi në Kosovë - raportimi i përgjegjshëm dhe etik për komunitetet rom, ashkali dhe egjiptian”. Pjesëmarrësit nën mentorimin e gazetarit, Lendrit Qeli…

Read More
U mbajt ceremonia e certifikimit për “Akademinë në fushën e raportimit për Ballafaqimin me të Kaluarën (BmK) dhe Raportimin e Sensibilizuar për Konflikt”

U mbajt ceremonia e certifikimit për “Akademinë në fushën e raportimit për Ballafaqimin me të Kaluarën (BmK) dhe Raportimin e Sensibilizuar për Konflikt”

U mbajt ceremonia e certifikimit të 15 gazetarëve pjesëmarrës në “Akademinë në fushën e raportimit për Ballafaqimin me të Kaluarën (BmK), dhe Raportimin e Sensibilizuar për Konflikt”. Përtej ndarjes së certifikatave, gjatë kësaj ceremonie u mbajt edhe një panel diskutimi…

Read More
Gazetarë e studentë të gazetarisë u trajnuan për raportimin e përgjegjshëm dhe etik për komunitetet

Gazetarë e studentë të gazetarisë u trajnuan për raportimin e përgjegjshëm dhe etik për komunitetet

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës në koordinimin e Terre des hommes - Kosovo, e ka nisur serinë e trajnimeve për antigjipsizmin në Kosovë - raportimi i përgjegjshëm dhe etik për komunitetet rom, ashkali dhe egjiptian, për këtë vit. Trembëdhjetë gazetarë e studentë të gazetarisë…

Read More
Gazetarja Ardiana Thaçi Mehmeti, cak i sulmeve në grupin Albkings

Gazetarja Ardiana Thaçi Mehmeti, cak i sulmeve në grupin Albkings

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës me shqetësim të thellë po i përcjellë raportimet e Kiks Kosova për shpërndarjen e numrit personal të gazetares, Ardiana Thaçi Mehmeti, në grupin Albkings. Në emisionin e fundit të Kiks Kosova…

Read More
Deputeti Basha synon disiplinimin e AGK-së dhe RTK-së nga shteti

Deputeti Basha synon disiplinimin e AGK-së dhe RTK-së nga shteti

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Dimal Basha ka vazhduar edhe këtë fundjavë me gjuhën nxitëse si ndaj AGK-së, ashtu edhe ndaj RTK-së. Në reagimin e ri pas intimidimit që bëri ndaj gazetares së RTK-së, Basha, e tregon hapur tendencën për të kontrolluar përmbajtjen editoriale të Transmetuesit Publik…

Read More
AGK-ja dënon intimidimin publik të deputetit, Dimal Basha ndaj gazetares së RTK-së, Blerta Foniqi Kabashi

AGK-ja dënon intimidimin publik të deputetit, Dimal Basha ndaj gazetares së RTK-së, Blerta Foniqi Kabashi

Në ditën kur raporti i Reporterëve Pa Kufij, e ka nxjerrë Kosovën në pozicionin më të keq në një dekadë sa i përket lirisë së medies, partia politike në pushtet, Lëvizja Vetëvendosje i ka dëshmuar në praktikë gjetjet shqetësuese të këtij raporti.

Read More
AGK-ja dhe Misioni i OSBE-së në Kosovë shënojnë Ditën Botërore të Lirisë së Shtypit, shqetësim për përkeqësimin drastik të gjendjes

AGK-ja dhe Misioni i OSBE-së në Kosovë shënojnë Ditën Botërore të Lirisë së Shtypit, shqetësim për përkeqësimin drastik të gjendjes

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës, sot, e ka shënuar Ditën Botërore të Lirisë së Shtypit në bashkëpunim me partnerin shumëvjeçar, Misionin e OSBE-së në Kosovë. Konferenca filloi me fjalën hyrëse të Kryetarit të AGK-së, Xhemajl Rexha…

Read More
SafeJournalists: Lufta për lirinë e medias është luftë për demokraci

SafeJournalists: Lufta për lirinë e medias është luftë për demokraci

Rrjeti SafeJournalists, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Lirisë së Medias, 3 Maj, i bën thirrje publikut të mbështesë gazetarët që e bëjnë punën e tyre në mënyrë profesionale dhe i rezistojnë shtypjes së lirisë së medias, sepse pa media të lira nuk ka demokraci.

Read More
Kosova shënon regres alarmant për 19 vende në Indeksin e Reporterëve Pa Kufij

Kosova shënon regres alarmant për 19 vende në Indeksin e Reporterëve Pa Kufij

Publikimi i indeksit vjetor për lirinë e medies nga Reporters sans frontières / Reporters Without Borders / RSF, Reporterët Pa Kufij e rendit Kosovën në vendin e 75 në botë, 19 vende më poshtë sesa vitin e kaluar kur renditej në pozitën e 56. Organizata më e madhe botërore për lirinë e medies…

Read More