Lajmet

Kryetarja e AGK-së takon përfaqësuesit e KFOR-it

Kryetarja e AGK-së takon përfaqësuesit e KFOR-it

PRISHTINË 13.08.2018 - Kryetarja e Asociacionit të Gazetarëve të Kosovës, Gentiana Begolli – Pustina, ka pritur në takim zyrtarin për komunikim me medie të KFOR-it në Kosovë, Andrea Romoli, të cilin e ka njoftuar me funksionin dhe aktivitetin e AGK-së. Kryetarja e AGK-së…

Read More
Gentiana Begolli – Pustina zgjedhet kryetare e re e AGK-së

Gentiana Begolli – Pustina zgjedhet kryetare e re e AGK-së

PRISHTINË, 31.07.2018 - Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës gjatë ditës së sotme ka mbajtur kuvendin e jashtëzakonshëm për zgjedhjen e kryetarit dhe anëtarëve të bordit të AGK-së. Kandidatja për Kryetare të AGK-së, Gentiana Begolli - Pustina ka marrë gjithsejt 97 vota…

Read More
AGK dënon gjuhën e përdorur nga presidenti Hashim Thaçi ndaj gazetarit Fitim Gashi

AGK dënon gjuhën e përdorur nga presidenti Hashim Thaçi ndaj gazetarit Fitim Gashi

PRISHTINË 08.08.2018 – Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës dënon gjuhën e përdorur nga Presidenti Hashim Thaçi, ndaj gazetarit Fitim Gashi, në konferencën e sotme për medie duke i thënë atij se “unë në emër të Vuqiqit sikur që flisni ju nganjëherë, nuk mund të flasë”.

Read More
Kryetarja e Sindikatës së Medieve të Malit të Zi uron kryetaren Begolli - Pustina për zgjedhjen e saj në krye të AGK-së

Kryetarja e Sindikatës së Medieve të Malit të Zi uron kryetaren Begolli - Pustina për zgjedhjen e saj në krye të AGK-së

PRISHTINË, 06.08.2018 – Kryetarja e Sindikatës së Medieve të Malit të Zi (SMCG) Marijana Camovic, ka dërguar letër urimi në drejtim të kryetares së re të Asociacionit të Gazetarëve të Kosovës Gentiana Begolli – Pustina për zgjedhjen e saj si kryetare e re e AGK-së. Në letrën e urimit…

Read More
Zv.ministri i drejtësisë uron kryetaren Begolli – Pustina për zgjedhjen e saj në krye të AGK-së

Zv.ministri i drejtësisë uron kryetaren Begolli – Pustina për zgjedhjen e saj në krye të AGK-së

PRISHTINË 02.08.2018 - Zëvendësministri i Drejtësisë, Naim Qelaj, i cili është edhe Koordinator Nacional Kundër Dhunës në Familje, ka dërguar letër urimi në drejtim të kryetares Gentiana Begolli – Pustina, për zgjedhjen e saj në pozitën e kryetares së bordit të Asociacionit të Gazetarëve të Kosovës.

Read More
Kallëzim penal ndaj Agim Bahtirit për kërcënim ndaj gazetarit Shkumbin Kajtazi

Kallëzim penal ndaj Agim Bahtirit për kërcënim ndaj gazetarit Shkumbin Kajtazi

PRISHTINË 02.08.2018 – Policia e Kosovës, konkretisht departamenti i hetimeve ka dorëzuar kallëzim penal në Prokurorinë Themelore të Prishtinës ndaj kryetarit të Mitrovicës Agim Bahtiri, pasi që i njëjti me datë 23.07.2018 nëpërmjet telefonit e kishte kërcënuar dhe sharë gazetarin Shkumbin Kajtazi.

Read More
AGK shpreh ngushëllime për vdekjen e redaktorit të Radio Kosovës, Musë Preniqi

AGK shpreh ngushëllime për vdekjen e redaktorit të Radio Kosovës, Musë Preniqi

PRISHTINË 02.08.2018 - Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës më pikëllim ka marrë lajmin për vdekjen e kolegut -  gazetarit dhe redaktorit shumëvjeçar të Radio Kosovës, Musë Preniqi. Vdekja e gazetarit Preniqi është humbje për të gjithë komunitetin e gazetarëve në Kosovë.

Read More
Kryeprokurori i Shtetit dhe kryesuesi i KPK-së urojnë kryetaren dhe bordin e ri të AGK-së

Kryeprokurori i Shtetit dhe kryesuesi i KPK-së urojnë kryetaren dhe bordin e ri të AGK-së

PRISHTINË, 01.08.2018 Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi dhe Kryesuesi i Këshillit Prokurorial të Kosovës Blerim Isufaj kanë uruar kryetaren e re të Asociacionit të Gazetarëve të Kosovës, Gentiana Begolli…

Read More
Shefi i OSBE-së uron kryetaren dhe anëtarët e rinj të bordit të AGK-së

Shefi i OSBE-së uron kryetaren dhe anëtarët e rinj të bordit të AGK-së

FOTO: OSBE … PRISHTINË, 01.08.2018 - Shefi i misionit të OSBE-së në Kosovë, ambasadori Jan Braathu, ka uruar kryetaren e re të Asociacionit të Gazetarëve të Kosovës, Gentiana Begolli – Pustina për zgjedhjen e saj në krye të AGK-së si dhe të gjithë anëtarët e rinj të bordit.

Read More
Thirrje për programin e bursës për gazetari

Thirrje për programin e bursës për gazetari

Procesi i aplikimit për Programin e Bursës së Kosovës për Ekselencë në Gazetari’ për vitin 2018 tani është hapur. Programi do të fillojë në shtator 2018 dhe është i bazuar sipas Bursës Ballkanike për Ekselencë në Gazetari, që ka filluar qysh në vitin 2007. Rrjeti Ballkanik i Gazetarise Hulumtuese…

Read More
Kryetari i Mitrovicës shanë e kërcënon gazetarin

Kryetari i Mitrovicës shanë e kërcënon gazetarin

PRISHTINË, 23.07.2018 - Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës është njoftuar nga gazetari Shkumbin Kajtazi, se gjatë ditës së sotme ka pranuar një kërcënim nga Kryetari i Mitrovicës, Agim Bahtiri.

Read More
AGK kërkon nga institucionet që t’i hetojnë pretendimet ndaj mediumit "Tribuna Media Group"

AGK kërkon nga institucionet që t’i hetojnë pretendimet ndaj mediumit "Tribuna Media Group"

PRISHTINË, 23.07.2018 - Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës është i shqetësuar me raportimin në lidhje me mos kryerjen e obligimeve financiare si dhe shkeljen e të drejtëve të punës nga "Tribuna Media Group", ndaj gazetarëve…

Read More
AGK takon Avokatin e Popullit

AGK takon Avokatin e Popullit

PRISHTINË, 19.07.2018 - Përfaqësues të Asociacionit të Gazetarëve të Kosovës, gjatë ditës së sotme kanë zhvilluar një takim me Avokatin e Popullit, Hilmi Jashari. Përfaqësuesi i AGK-së…

Read More
UNKT dhe AGK organizojnë diskutim për rolin e medieve dhe shoqërisë civile në luftimin e varfërisë në Kosovë

UNKT dhe AGK organizojnë diskutim për rolin e medieve dhe shoqërisë civile në luftimin e varfërisë në Kosovë

PRISHTINË, 18.07.2018 - UNKT së bashku me Asociacionin e Gazetarëve të Kosovës kanë zhvilluar takim me shoqërinë civile dhe gazetarët e medieve të ndryshme ku është diskutuar në lidhje me Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm (OZhQ…

Read More
Një sulm fizik dhe një kanosje ndaj gazetarëve gjatë muajit qershor

Një sulm fizik dhe një kanosje ndaj gazetarëve gjatë muajit qershor

PRISHTINË, 04.07.2018 - Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës gjatë muajit qershor ka regjistruar dy raste të ndodhura ndaj gazetarëve. Njëri nga këto dy raste ka qenë sulm fizik ndaj gazetarit të televizionit T7…

Read More
Diskutim nëse Kosova ka nevojë për ligjin për medie

Diskutim nëse Kosova ka nevojë për ligjin për medie

PRISHTINË, 29.06.2018 – Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) së bashku me Drejtorinë për Hulumtime Parlamentare, Arkiv dhe Bibliotekë (DRLA) kanë mbajtur tryezë diskutimi më temë “A ka nevojë Kosova për një ligj për mediat…

Read More
Platforma rajonale fuqishëm dënon sulmin brutal fizik ndaj gazetarit Hrvoje Bajlo

Platforma rajonale fuqishëm dënon sulmin brutal fizik ndaj gazetarit Hrvoje Bajlo

ZARË, 28.06.2018 – Platforma Rajonale e Ballkanit Perëndimor për Avokimin e Lirisë së Mediave dhe Sigurisë së Gazetarëve, që përfaqëson më shumë se 8000 anëtarë, fuqishëm dënon sulmin brutal fizik ndaj gazetarit Hrvoje Bajlo, pronar i portalit Zadar Neës dhe korrespondent i Index.

Read More
AGK takon koordinatorin e Gjykatës Themelore në Prishtinë për rastet e gazetarëve

AGK takon koordinatorin e Gjykatës Themelore në Prishtinë për rastet e gazetarëve

FOTO: Gjykata Themelore e Prishtinës … PRISHTINË, 27.06.2018 - Përfaqësuesit e Asociacionit të Gazetarëve të Kosovës kanë takuar koordinatorin e sapo emëruar për rastet e gazetarëve në Gjykatën Themelore të Prishtinës, Arben Hoti…

Read More
Qeveria e Kosovës miraton ligjin e avancuar për sinjalizuesit

Qeveria e Kosovës miraton ligjin e avancuar për sinjalizuesit

PRISHTINË, 14.06.2018 – Projektligji për mbrojtjen e sinjalizuesve e ka marrë dritën jeshile nga Qeveria e Kosovës dhe është proceduar për votim në Kuvend.

Read More
Shtyhet seanca gjyqësore ndaj sulmuesve të gazetarit

Shtyhet seanca gjyqësore ndaj sulmuesve të gazetarit

VUSHTRRI, 25.06.2018 - Shqyrtimi fillestar gjyqësor ndaj të akuzuarve Nexhat Dedia dhe Labinot Krasniqi, për rastin e rrahjes së gazetarit Gazmend Morina, i paraparë të mbahet sot, është shtyrë për datë 11 korrik 2018. Gjykata Themelore e Mitrovicës – dega në Vushtrri…

Read More