Rastet

Arrestim: Kameramani Albion Selitaj, Suharekë, 03.02.2022

Policia e ka arrestuar sot në Suharekë kamermanin e agjenicsë së lajmeve, Ekonomia Online, Albion Selitaj, në kohën që ai po bënte detyrën e tij, duke raportuar nga aksioni i Policisë në NBI “Suhareka”.

AGK-ja e dënon ashpër sjelljen joprofesionale të pjesëtarëve të Policisë së Kosovës, dhe kërkon lirimin e menjëhershëm të tij.

AGK-ja pret nga Policia e Kosovës që në vend se të pengojë, të mundësojë kushte për raportim të punëtorëve medialë në ngjarje të tilla.
Detajet e raportuesit Arrestim: Kameramani Albion Selitaj, Suharekë, 03.02.2022
Rastet Përshkrimi Policia e ka arrestuar sot në Suharekë kamermanin e agjenicsë së lajmeve, Ekonomia Online, Albion Selitaj, në kohën që ai po bënte detyrën e tij, duke raportuar nga aksioni i Policisë në NBI “Suhareka”.
Shteti Kosovë
Emri dhe Mbiemri Albion Selitaj
Gjinia Mashkull
Data 3.2.2022
Qyteti Therandë/Suharekë
Lloji i incidentit Kërcënime të tjera ndaj gazetarëve
Nga Kush Nga policia
Shkelësi / i dyshuari
Lloji i Medias Online
Emri i Medias Ekonomia Online
Burimi Ekonomia Online
Prokurori Publik
Gjyqësor
Statusi gjyqësor
Përfundimi ligjor
A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
A është raportuar incidenti tek policia?
A është raportuar incidenti në prokurori?
Reagimi i asociacionit të gazetarëve AGK-ja e dënon ashpër sjelljen joprofesionale të pjesëtarëve të Policisë së Kosovës, dhe kërkon lirimin e menjëhershëm të tij. AGK-ja pret nga Policia e Kosovës që në vend se të pengojë, të mundësojë kushte për raportim të punëtorëve medialë në ngjarje të tilla.
Share this Post: