Rastet

Gjuhë linçuese ndaj portalit Jepi Zë, Mitrovicë, 31.08.2021

Dega e partisë politike Lëvizja Vetëvendosje në Mitrovicë, ka linçuar gazetarë dhe media të caktuara, duke nisur nga portali lokal “Jepi Zë”.

Akuzat e partisë në pushtet se ky portal është në shërbim të një partie tjetër politike janë të papranueshme.

Thirrja për bojkot ndaj portalit lokal dhe gjuha e përdorur ndaj disa gazetarëve është linçim që cenon seriozisht sigurinë e tyre.

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës - AGK, fton këtë parti politike që të distancohet nga gjuha denigruese ndaj gazetarëve dhe mediave, e përdorur nga dega e saj në Mitrovicë.
Detajet e raportuesit Gjuhë linçuese ndaj portalit Jepi Zë, Mitrovicë, 31.08.2021
Rastet Përshkrimi Dega e partisë politike Lëvizja Vetëvendosje në Mitrovicë, ka linçuar gazetarë dhe media të caktuara, duke nisur nga portali lokal “Jepi Zë”. Akuzat e partisë në pushtet se ky portal është në shërbim të një partie tjetër politike janë të papranueshme. Thirrja për bojkot ndaj portalit lokal dhe gjuha e përdorur ndaj disa gazetarëve është linçim që cenon seriozisht sigurinë e tyre. Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës - AGK, fton këtë parti politike që të distancohet nga gjuha denigruese ndaj gazetarëve dhe mediave, e përdorur nga dega e saj në Mitrovicë.
Shteti Kosovë
Emri dhe Mbiemri
Gjinia Grup
Data 31.8.2021
Qyteti Mitrovicë
Lloji i incidentit Kërcënimeve kundër medieve dhe organizatave mediale
Nga Kush Nga personat publik
Shkelësi / i dyshuari Lëvizja Vetëvendosje
Lloji i Medias Online
Emri i Medias Jepi Zë
Burimi Facebook
Prokurori Publik
Gjyqësor
Statusi gjyqësor
Përfundimi ligjor
A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
A është raportuar incidenti tek policia?
A është raportuar incidenti në prokurori?
Reagimi i asociacionit të gazetarëve Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës - AGK, dënon ashpër bojkotin dhe linçimin e gazetarëve dhe medieve nga Lëvizja Vetëvendosje. Thirrja për bojkot ndaj portalit lokal dhe gjuha e përdorur ndaj disa gazetarëve është linçim që cenon seriozisht sigurinë e tyre. AGK-ja fton këtë parti politike që të distancohet nga gjuha denigruese ndaj gazetarëve dhe mediave, e përdorur nga dega e saj në Mitrovicë.
Share this Post: