Rastet

Kërcënim ndaj "Albanian Post", Prishtinë, 08.09.2021

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Haki Abazi, ka kërcënuar portalin "Albanian Post" dhe drejtorin e tij, Baton Haxhiu, për shkak të raportimit të mëhershëm për dështimin e procesit për emërimin e ambasadorëve të rinj të Kosovës.

Në një audio-incizim të publikuar nga "Albanian Post", Abazi kërcënon hapur Haxhiun dhe mediumin që ai drejton.

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës është thellësisht i shqetësuar për kërcënimin e bërë nga Haki Abazi. Kërcënimi i hapur e me paramendim i deputetit ndaj gazetarëve është i papranueshëm dhe kontribuon në rrezikimin e sigurisë për kolegët tanë. Veprimi bëhet edhe më serioz për faktin që vjen nga një zyrtar i lartë i partisë që udhëheq me Qeverinë dhe Kuvendin e Kosovës.

AGK-ja e fton partinë e Abazit, sikurse edhe institucionet shtetërore të distancohen qartë nga gjuha kërcënuese e deputetit.
Detajet e raportuesit Kërcënim ndaj "Albanian Post", Prishtinë, 08.09.2021
Rastet Përshkrimi Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Haki Abazi, ka kërcënuar portalin "Albanian Post" dhe drejtorin e tij, Baton Haxhiu, për shkak të raportimit të mëhershëm për dështimin e procesit për emërimin e ambasadorëve të rinj të Kosovës. Në një audio-incizim të publikuar nga "Albanian Post", Abazi kërcënon hapur Haxhiun dhe mediumin që ai drejton.
Shteti Kosovë
Emri dhe Mbiemri Albanian Post
Gjinia Grup
Data 8.9.2021
Qyteti Prishtinë
Lloji i incidentit Kërcënime kundër jetës dhe lëndimeve trupore të gazetarëve
Nga Kush Nga zyrtarët publik
Shkelësi / i dyshuari Haki Abazi
Lloji i Medias Online
Emri i Medias Albanian Post
Burimi Albanian Post
Prokurori Publik
Gjyqësor
Statusi gjyqësor
Përfundimi ligjor
A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
A është raportuar incidenti tek policia?
A është raportuar incidenti në prokurori?
Reagimi i asociacionit të gazetarëve Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës është thellësisht i shqetësuar për kërcënimin e bërë nga Haki Abazi. Kërcënimi i hapur e me paramendim i deputetit ndaj gazetarëve është i papranueshëm dhe kontribuon në rrezikimin e sigurisë për kolegët tanë. Veprimi bëhet edhe më serioz për faktin që vjen nga një zyrtar i lartë i partisë që udhëheq me Qeverinë dhe Kuvendin e Kosovës. AGK-ja e fton partinë e Abazit, sikurse edhe institucionet shtetërore të distancohen qartë nga gjuha kërcënuese e deputetit.
Share this Post: