Rastet

Qasje selektive ndaj gazetarit Adriatik Kelemendit, Beograd, 22.12.2021

Gazetari kosovar, Adriatik Kelmendi, ka raportuar se është marrë në pyetje nga ana e BIA-s serbe në vizitën e tij të fundit në Beograd.

Sipas Kelmendit, në fakt, ai është përballur me një sjellje të tillë të autoriteteve serbe secilën herë që i ka rënë të udhëtojë në Serbi, tash e një kohë. Kelmendit i janë kërkuar sqarime për pozicionet e tij publike.

AGK-ja e konsideron të papranueshme një sjellje të tillë ndaj një gazetari dhe aktivisti për pajtim rajonal.

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës e fton Bashkimin Evropian që të reagojë për këtë sjellje që e minon mendimin e lirë dhe procesin e pajtimit në rajon.
Detajet e raportuesit Qasje selektive ndaj gazetarit Adriatik Kelemendit, Beograd, 22.12.2021
Rastet Përshkrimi Gazetari kosovar, Adriatik Kelmendi, ka raportuar se është marrë në pyetje nga ana e BIA-s serbe në vizitën e tij të fundit në Beograd. Sipas Kelmendit, në fakt, ai është përballur me një sjellje të tillë të autoriteteve serbe secilën herë që i ka rënë të udhëtojë në Serbi, tash e një kohë. Kelmendit i janë kërkuar sqarime për pozicionet e tij publike.
Shteti
Emri dhe Mbiemri Adriatik Kelemndi
Gjinia Mashkull
Data 22.12.2021
Qyteti
Lloji i incidentit Kërcënime të tjera ndaj gazetarëve
Nga Kush Nga zyrtarët publik
Shkelësi / i dyshuari BIA
Lloji i Medias
Emri i Medias
Burimi Adriatik Kelmendi
Prokurori Publik
Gjyqësor
Statusi gjyqësor
Përfundimi ligjor
A është njoftuar asociacioni i gazetarëve?
A është raportuar incidenti tek policia?
A është raportuar incidenti në prokurori?
Reagimi i asociacionit të gazetarëve AGK-ja e konsideron të papranueshme një sjellje të tillë ndaj një gazetari dhe aktivisti për pajtim rajonal. Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës e fton Bashkimin Evropian që të reagojë për këtë sjellje që e minon mendimin e lirë dhe procesin e pajtimit në rajon.
Share this Post: