Rastet

Pengim në detyrë ndaj ekipit të Klan Kosovës dhe RTV Dukagjinit, Prishtinë, 18.11.2021

Ekipi i Klan Kosovës dhe ai i RTV Dukagjinit, të cilët kishin shkuar në vendin e ngjarjes për të raportuar për grabitjen e armatosur në rrugën Prishtinë – Gjilan, penguar dhe gjobitur nga Policia e Kosovës.

Gazetari Flamur Gajtani, kameramani Arben Kajtazi, shoferi Gazmend Salihu nga Klan Kosova dhe gazetari Mehmet Krasniqi e kameramani Visar Kryeziu nga RTV Dukagjini, u penguan dhe më pas u gjobitën kur tentuan të shkojnë nëpër një rrugë alternative për të mbërritur te vendi i ngjarjes.Kjo rrugë u lejua të përdoret nga qytetarët e tjerë, por jo edhe nga këto ekipe televizive.


AGK-ja, e dënon pengimin në punë të këtyre ekipeve dhe e fton Policinë e Kosovës, që në vend se të pengojë, të ndihmojë gazetarët që të bëjnë punën e tyre.
Detajet e raportuesit Pengim në detyrë ndaj ekipit të Klan Kosovës dhe RTV Dukagjinit, Prishtinë, 18.11.2021
Rastet Përshkrimi Ekipi i Klan Kosovës dhe ai i RTV Dukagjinit, të cilët kishin shkuar në vendin e ngjarjes për të raportuar për grabitjen e armatosur në rrugën Prishtinë – Gjilan, penguar dhe gjobitur nga Policia e Kosovës. Gazetari Flamur Gajtani, kameramani Arben Kajtazi, shoferi Gazmend Salihu nga Klan Kosova dhe gazetari Mehmet Krasniqi e kameramani Visar Kryeziu nga RTV Dukagjini, u penguan dhe më pas u gjobitën kur tentuan të shkojnë nëpër një rrugë alternative për të mbërritur te vendi i ngjarjes.Kjo rrugë u lejua të përdoret nga qytetarët e tjerë, por jo edhe nga këto ekipe televizive.
Shteti Kosovë
Emri dhe Mbiemri
Gjinia Grup
Data 18.11.2021
Qyteti Prishtinë
Lloji i incidentit Kërcënime të tjera ndaj gazetarëve
Nga Kush Nga policia
Shkelësi / i dyshuari
Lloji i Medias Radio dhe Televizion
Emri i Medias Klan Kosova dhe RTV Dukagjini
Burimi Klan Kosova
Prokurori Publik
Gjyqësor
Statusi gjyqësor
Përfundimi ligjor
A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
A është raportuar incidenti tek policia?
A është raportuar incidenti në prokurori?
Reagimi i asociacionit të gazetarëve AGK-ja, e dënon pengimin në punë të këtyre ekipeve dhe e fton Policinë e Kosovës, që në vend se të pengojë, të ndihmojë gazetarët që të bëjnë punën e tyre.
Share this Post: