Mbahet moduli i fundit Akademisë në fushën e raportimit për Ballafaqimin me të Kaluarën (BmK) dhe Raportimin e Sensibilizuar për Konflikt

Mbahet moduli i fundit Akademisë në fushën e raportimit për Ballafaqimin me të Kaluarën (BmK) dhe Raportimin e Sensibilizuar për Konflikt

Studentëve të gazetarisë dhe gazetarëve pjesëmarrës së edicionit të dytë të Akademisë, të shtunën iu është ligjëruar për roli i gazetarisë në procesin e pajtimit. Në këtë modul të Akademisë, të cilin e ligjëroi Besa Luci - Kryeredaktore, u diskutua rreth terminologjisë bazë për konfliktet, thelbin e tyre si dhe rolin gazetarisë në nxitjen ose zgjidhjen e konflikteve, dhe…

Cases
Kërcënim dhe pengim ndaj ekipit të Lajmi.net, Prizren, 04.04.2024

Një ekip i portalit online, Lajmi.net i përbërë nga gazetari Selim Miftari dhe kameramani Përparim Tufa, janë penguar në punën e tyre dhe janë kërcënuar seriozisht. Incidenti ka…

Read More

Physical attack against Lajmi.net journalists Prishtinë, 03.04.2024

Lajmi.net journalists, Fjolla Hyseni and Lindita Berisha were physically attacked today by a couple on Rruga C in Prishtina. In the disturbing footage published by the media, a…

Read More

Intimidim ndaj gazetareve të QIKAs, Prishtinë, 13.03.2024

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës me shqetësim ka pranuar informatën nga koleget e QIKAs për shqetësimin e vazhdueshëm që i është bërë atyre nga një mësimdhënës (emër i njohur…

Read More

Publications

Download

Media Mapping and Dealing with the Past

Download

Western Balkans Journalists’ Safety Index Narrative Report Kosovo 2022

Download

PËRFUNDIMET DHE REKOMANDIMET E KONFERENCËS SË 3 MAJIT, 2023

About us

Kosovo Journalists Association (AJK) is a non-governmental organization with the mission of promoting, encouraging and improving quality and open journalism in Kosovo, as well as improving the position of journalists in general in the Kosovo society. AJK is open to membership for any journalist in Kosovo. Established since 2002, with more than 900… Lexo me shume