Cases

Hate speech against journalist Rid Berisha, Prishtinë, 08.07.2024

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës i ka përcjellur me shqetësim disa postime online që kanë targetuar gazetarin, Rid Berisha, nga KosovaLive.net.

Berisha e ka njoftuar AGK-në, se një punonjës i Bashkësisë Islame të Kosovës, ka shkruar me gjuhë të urrejtjes ndaj tij dhe ka nxitur edhe të tjera komente kundër, duke bashkuar disa foto të Berishës, duke bërë homazhe për sulmet e 7 tetorit në Izrael.

Për AGK-në, gjuha fyese dhe linçuese ndaj gazetarëve është e papranueshme.

AGK-ja, e fton Bashkësinë Islame të Kosovës të distancohet nga gjuha që fton për mos durim fetar në Kosovë.
Reporter Details Hate speech against journalist Rid Berisha, Prishtinë, 08.07.2024
Case description Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës i ka përcjellur me shqetësim disa postime online që kanë targetuar gazetarin, Rid Berisha, nga KosovaLive.net.    Berisha e ka njoftuar AGK-në, se një punonjës i Bashkësisë Islame të Kosovës, ka shkruar me gjuhë të urrejtjes ndaj tij dhe ka nxitur edhe të tjera komente kundër, duke bashkuar disa foto të Berishës, duke bërë homazhe për sulmet e 7 tetorit në Izrael.  
State Kosovo
Name and Surname Rid Berisha
Gender Male
Date 8.7.2024
City Prishtinë
Type of Incident Other threats to journalists
From who By public persons
The Offender / Suspect Enes Limani
Type of media Online
Media Name KosovaLive.net
Source Facebook
Public Prosecutor
Judiciary
Judiciary Status
Legal Closure
Has the Journalist Association been notified? Yes
Has the incident been reported to the authorities?
Has the incident been reported to the XXX?
Associations Respond Për AGK-në, gjuha fyese dhe linçuese ndaj gazetarëve është e papranueshme.     AGK-ja, e fton Bashkësinë Islame të Kosovës të distancohet nga gjuha që fton për mos durim fetar në Kosovë.
Share this Post: