News

Vazhdon trajnimi i gazetarëve ukrainas dhe afganë për gazetari mobile


3259-title

Gazetarët ukrainas dhe ata afganë që janë strehuar në Kosovë, në kuadër të programit Journalists in Residence - Kosovo, kanë vazhduar trajnimin për gazetari mobile.

Kolegët dje dhe sot, janë trajnuar për teknikat e xhirimit për #MOJO, dhe formatimin e tyre në platformat e ndryshme online.

Këtë fazë të trajnimit të gazetarisë mobile, e ligjëroi kameramani Burim Tufa.

Trajnimi po mbahet në kudër të programit JiR – Kosovo, program i iniciuar nga European Centre for Press and Media Freedom ECPMF, implementohet nga Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës, dhe mbështetet financiarisht nga Qeveria e Republikës së Kosovës, iniciativa Hannah Arendt, dhe OSCE Mission in Kosovo.

Deri më tani, nga ky program kanë përfituar 18 gazetarë nga Ukraina, gjashtë prej të cilëve e kanë përfunduar me sukses programin prej gjashtë muajve, si dhe pesë gazetarë nga Afganistani.

Share this Post: