Lajmet

AGK dhe UNKT ndajnë çmimet për Raportimin më të mirë mbi Çrrënjosjen e Varfërisë, këta janë fituesit


2768-title

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës - AGK, në bashkëpunim me agjencitë e Kombeve të Bashkuara në Kosovë - UNKT, nën koordinimin e Zyrës së Koordinatores për Zhvillim – Ulrika Richardson, ka mbajtur sot edicionin e 16-të të çmimeve vjetore të gazetarisë "Çmimi për raportimin më të mirë mbi Çrrënjosjen e Varfërisë".

Edicioni i 16-të u mbajt nën moton "Portretizimi i përgjegjshëm i varfërisë".

Këtë vit, në kategorinë "Video-storja e shkurtër më e mirë", u shpërblye storja e gazetares Genta Zejnullahu nga TV Syri.

Çmimi për audio-storjen më të mirë iu nda gazetarit nga Radio Kosova 2, Denis Galushi.

Çmimi për storjen e shkruar më të mirë iu nda gazetarit të Grupit KOHA, Fitim Gashi.

Teksa, në kategorinë “Dokumentari më i mirë televiziv”, çmimin e fitoi dokumentari "Sot, për nesër", i gazetares Vjosa Çerkini.

Për fotografinë më të mirë u shpërblye fotografi i pavarur, Valdrin Fetahu. Përveç dhënies së çmimeve, të pranishmëve iu adresuan edhe Kryetari i Bordit të AGK-së, Xhemajl Rexha dhe Koordinatorja për Zhvillim e Kombeve të Bashkuara, Ulrika Richardson.

AGK-ja gjithashtu falënderon Dukagjini Bookstore për ofrimin e hapësirës së tyre për organizimin e ceremonisë së ndarjes së çmimeve.

Post Gallery

Share this Post: