Lajmet

Gazetarët ukrainas dhe afganë trajnohen për Gazetari Mobile


3257-title

Gazetarët ukrainas dhe afganë që janë të strehuar në Kosovë, në kuadër të programit “Journalists in Residence”, kanë filluar trajnimin për gazetari mobile. (MOJO)

Gazetarët u njohën me definicionin e gazetarisë mobile, hapat që duhen ndjekur kur bëhet ky lloj i gazetarisë, si dhe sfidat e aspektet teknike e të #MOJO.

Faza e parë e këtij cikli të trajnimeve është ligjëruar nga gazetarët Kosovë Gjoci – Euronews Albania, si dhe Xhemajl Rexha – gazetar i pavarur, njëherësh Kryetar i Bordit të AGK-së.

Gjoci dhe Rexha krahas ligjërimit, me gazetarët shkëmbyen edhe përvojat personale të të bërit gazetari mobile.

Journalists in Residence - Kosovo, është program i iniciuar nga European Centre for Press and Media Freedom ECPMF, implementohet nga Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës, dhe mbështetet financiarisht nga Qeveria e Republikës së Kosovës, iniciativa Hannah Arendt, dhe OSCE Mission in Kosovo.

Deri më tani, nga ky program kanë përfituar 18 gazetarë nga Ukraina, gjashtë prej të cilëve e kanë përfunduar me sukses programin prej gjashtë muajve, si dhe pesë gazetarë nga Afganistani.

Share this Post: