Lajmet

AGK-ja dënon kërcënimet ndaj gazetarëve dhe redaksisë së Insajderit

AGK-ja dënon kërcënimet ndaj gazetarëve dhe redaksisë së Insajderit

Redaksia e gazetës online, Insajderi, e ka njoftuar AGK-në për kërcënimet me të cilat është ballafaquar dy ditët e fundit, pas raportimeve rreth arrestimeve që Policia e Kosovës ka kryer në lidhje me krimin e shpërlarjes së parave. Sipas redaksisë, të afërm të A.D.…

Read More
Telegram ngushëllimi për vdekjen e gazetarit Isuf Kadriu

Telegram ngushëllimi për vdekjen e gazetarit Isuf Kadriu

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës me pikëllim të thellë ka marrë lajmin për vdekjen e gazetarit të njohur shumëvjeçar, Isuf Kadriu. Kadriu ka filluar karrierën në vitin 1998 në Televizionin Era, për ta vazhduar në televizionin e Maqedonisë Veriore, Alsat M…

Read More
Platforma SafeJournalists po mban në Prishtinë, punëtorinë dyditore për monitorimin e shkeljeve të të drejtave të gazetareve

Platforma SafeJournalists po mban në Prishtinë, punëtorinë dyditore për monitorimin e shkeljeve të të drejtave të gazetareve

Hulumtuesit e Platformës Rajonale të Ballkanit Perëndimor, SafeJournalists, në një punëtori dyditore që po mbahet në Prishtinë, do të trajnohen për monitorimin e shkeljeve të të drejtave të gazetareve. Punëtoria ka ligjëruese eksperten e çështjeve gjinore, Neda Chalovska Dimovska.

Read More
Policia shpesh nuk ndihmon viktimat e dhunës në familje

Policia shpesh nuk ndihmon viktimat e dhunës në familje

Gazetare: Merita Miftari … Rrezarta është njëra nga shumë gratë kosovare që është në mesin e viktimave të dhunës në familje. Për vite me radhë ajo pohon se ish-burri ka ushtruar dhunë fizike ndaj saj, teksa në një moment ai ka rrahur edhe nënën e cila ishte shkuar si mysafire. Shumë herë…

Read More
AGK-ja shpreh shqetësim për masën e dënimit ndaj kërcënuesit të gazetares së Kallxo.com

AGK-ja shpreh shqetësim për masën e dënimit ndaj kërcënuesit të gazetares së Kallxo.com

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës - AGK, i bashkohet mediumit Kallxo.com për të shprehur indinjatën për nivelin e dënimit për personin që kishte kërcënuar dhe kanosur gazetaren, Arjana Berisha. AGK-ja, e konsideron dënimin prej 1000 eurosh si jo proporcional me veprën…

Read More
Organizatat për lirinë e medias nga Platforma për Sigurinë e Gazetarëve të Këshillit të Evropës denoncojnë përpjekjet për ndërhyrje politike në RTK, në një letër të hapur Bordit

Organizatat për lirinë e medias nga Platforma për Sigurinë e Gazetarëve të Këshillit të Evropës denoncojnë përpjekjet për ndërhyrje politike në RTK, në një letër të hapur Bordit

21 qershor 2024 … Letër për Transmetuesin Publik të Kosovës … I nderuari Kryetar i Bordit të RTK-së, Të nderuar anëtarë të Bordit të RTK-së, Po ju shkruajmë në emër të partnerëve të Platformës për Promovimin e Mbrojtjes së Gazetarisë dhe Sigurisë së Gazetarëve të Këshillit të Evropës…

Read More
Telegram ngushëllimi për vdekjen e kolegut Fisnik Vejsa

Telegram ngushëllimi për vdekjen e kolegut Fisnik Vejsa

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës me dhimbje të madhe ka pranuar lajmin për vdekjen e gazetarit Fisnik Vejsa. Vejsa për shumë vjet ishte pjesë e televizionit Tribuna, autor i emisionit “Fauna Jonë”, në KTV, si dhe producent i disa prodhimeve mediatike të njohura në vend.

Read More
AGK-ja dënon kërcënimet me jetë ndaj gazetarit, Arlind Sadiku

AGK-ja dënon kërcënimet me jetë ndaj gazetarit, Arlind Sadiku

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës - AGK, është i shqetësuar me kërcënimet që ka marrë ditët e fundit gazetarit i sporti në Klan Kosova dhe Art Motion, Arlind Sadiku. Sipas pohimeve të gazetarit, shumë prej kërcënimeve ndaj tij janë me jetë, dhe ato vijnë kryesisht nga Serbia. AGK-ja…

Read More
Dhuna te gratë shtatzëna

Dhuna te gratë shtatzëna

Gazetar: Liridon Spahiu … Autoritetet e hetuesisë dhe institucionet thonë se të vetëm në vitin 2023 janë shënuar mbi 2700 raste të dhunës në familje, nga të cilat 90% të dhunës ndaj grave.

Read More
Gazetarë të rinj u trajnuan për shëndetin seksual dhe riprodhues

Gazetarë të rinj u trajnuan për shëndetin seksual dhe riprodhues

Javën e kaluar, u mbajt trajnimi për raportimin e përgjegjshëm për shëndetin seksual dhe të drejtat riprodhuese. Trajnimi u ligjërua nga Prof. Dr. Sci. Med Hajrullah Fejza – i cili diskutoi me studentë të gazetarisë e gazetarë. Në këtë takim…

Read More
SafeJournalists dhe partnerët e MFRR: Gazetarët e KRIK-ut përballen me padi SLAPP pas publikimit të profilit të gjyqtares Dushanka Gjorgjeviq në databazë

SafeJournalists dhe partnerët e MFRR: Gazetarët e KRIK-ut përballen me padi SLAPP pas publikimit të profilit të gjyqtares Dushanka Gjorgjeviq në databazë

Rrjeti i SafeJournalists (SJN) dhe organizatat partnere e Media Freedom Rapid Response (MFRR), dënojnë veprimet ligjore të paraqitura nga gjyqtarja Dušanka Gjorgjeviç dhe bashkëshorti i saj kundër KRIK, kryeredaktorit të tij Stevan Dojçinoviq dhe gazetares Bojana. Koalicioni SJN dhe MFRR…

Read More
SafeJournalists: I papranueshëm vandalizimi i zyrave të QIKAs në Prishtinë

SafeJournalists: I papranueshëm vandalizimi i zyrave të QIKAs në Prishtinë

Logoja e organizatës joqeveritare Qendra për Informim, Kritikë dhe Veprim – QIKA nga Prishtina, e cila operon edhe si media feministe, është vandalizuar sot. Në deklaratën e organizatës, QIKA raporton se vandalizmi i logos së tyre ka ndodhur pas transmetimit të emisionit “Ngjyrat e Dashurisë…

Read More
I papranueshëm vandalizimi i zyrës së QIKAs

I papranueshëm vandalizimi i zyrës së QIKAs

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës ka pranuar me shqetësim informatën se është vandalizuar logo e organizatës joqeveritare Qendra për Informim, Kritikë dhe Aksion – QIKA. Në njoftim, bëhet e ditur se vandalizimi i logos së organizatës ka ndodhur pas transmetimit të emisionit “Ngjyrat e dashurisë…

Read More
Ron Haviv, ligjëratë publike në Prishtinë për punën në dokumentimin e konflikteve e luftërave në gjithë botën

Ron Haviv, ligjëratë publike në Prishtinë për punën në dokumentimin e konflikteve e luftërave në gjithë botën

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës, në nder të 25 vjetorit të çlirimit të Kosovës, organizoi sot në Prishtinë, ligjëratë me fotografin e mirënjohur botëror, Ron Haviv. Haviv, i cili dokumentoi luftën në Kosovë, Bosnje e Hercegovinë, Ukrainë, e vende të tjera…

Read More
AGK-ja nderon gazetarë, kameramanë e fotoreporterë që raportuan në rrethana okupimi

AGK-ja nderon gazetarë, kameramanë e fotoreporterë që raportuan në rrethana okupimi

Në nder të shënimit të 25 vjetorit të çlirmit të Kosovës, Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës, nderoi gazetarë, kameramanë e fotoreporterë vendorë e ndërkombëtarë, për kontributin e jashtëzakonshëm në gazetari, në rrethana okupimi, para dhe gjatë luftës në Kosovë 1998-99.

Read More
Zëri që nuk u dëgjua kurrë – Gratë rome asnjëherë nuk u zgjodhën deputete të Kuvendit të Kosovës

Zëri që nuk u dëgjua kurrë – Gratë rome asnjëherë nuk u zgjodhën deputete të Kuvendit të Kosovës

Gazetare: Mihane Hoxha … Që nga legjislatura e parë e Kuvendit të Kosovës e deri më tani komuniteti rom nuk është përfaqësuar asnjëherë nga një grua rome. Pra, ulëset e rezervuara për pakicat apo komunitetet janë respektuar por që gratë rome nuk kanë pas fatin e bashkë partiakëve të tyre…

Read More
Gratë, cak i grupeve virale që lënë shenjë

Gratë, cak i grupeve virale që lënë shenjë

Autore: Velsa Dragusha … Kështu iu referua Donjeta, gazetarja e portali “Insajderi”, grupit ‘’Albkings’’ në prill të këtij viti. Grupi ‘’Albkings’’ ka qenë një grup i aplikacionit të Telegramit, i përbërë nga më shumë se 100,000 pjestarë, duke shpërndarë çdo ditë foto…

Read More
Mediat nuk lejohen të përcjellin punimet e seancës së Kuvendit Komunal të Mitrovicës Veriore

Mediat nuk lejohen të përcjellin punimet e seancës së Kuvendit Komunal të Mitrovicës Veriore

Kolegë gazetarë të medieve në Gjuhën Shqipe dhe Serbe, janë larguar sot nga përcjellja e punimeve të Kuvendit Komunal të Mitrovicës Veriore. Sipas raportimeve, deri tek largimi ka ardhur pasi një aktiviste politike ka dashur të flasë në seancë, dhe me përjashtimin e saj…

Read More
Kuvendi të përmirësojë projektligjin për KPM-në pas qortimit të ashpër nga ana e Këshillit të Europës

Kuvendi të përmirësojë projektligjin për KPM-në pas qortimit të ashpër nga ana e Këshillit të Europës

Këshilli i Europës ka përgatitur një opinion ligjor për projektligjin për Komisionin e Pavarur për Media (KPM) dhe ka konfirmuar që disa aspekte të projektligjit nuk janë në përputhje me standardet më të mira europiane.

Read More
AGK falënderon institucionet e organizatat partnere për mbështetjen e dhënë në organizimin e Kongresit Vjetor të EFJ-së

AGK falënderon institucionet e organizatat partnere për mbështetjen e dhënë në organizimin e Kongresit Vjetor të EFJ-së

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës për herë të parë në histori të organizatës, ka qenë nikoqir i European Federation of Journalists - EFJ, në organizimin e takimit vjetor, i cili u mbajt në kryeqytetin e Kosovës, Prishtinën.

Read More