Lajmet

Dita e dytë e Kongresit të EFJ-së: Votim i dhjetra mocioneve e diskutim për luftimin e paditve SLAPP

Dita e dytë e Kongresit të EFJ-së: Votim i dhjetra mocioneve e diskutim për luftimin e paditve SLAPP

Dita e dytë e Kongresit Vjetor të Federatës Evropiane të Gazetarëve – EFJ, nisi me një minutë heshtje për gazetarët, kameramanët e fotoreporterët e vrarë gjatë raportimeve nga lufta dhe zonat e konflikteve.

Read More
SafeJournalists dhe partnerët e MFRR: Kërcënime me vdekje ndaj redaksisë së revistës javore Nacional në Kroaci

SafeJournalists dhe partnerët e MFRR: Kërcënime me vdekje ndaj redaksisë së revistës javore Nacional në Kroaci

Redaksia e revistës së përjavshme Nacional mori kërcënime me vdekje nëpërmjet një mesazhi të hënën, 20 maj 2024. Rrjeti i SafeJournalists dhe partnerët e Reagimit të Shpejtë të Lirisë së Medias (MFRR) u bëjnë thirrje institucioneve përkatëse në Kroaci që të përgjigjen menjëherë…

Read More
Federata Evropiane e Gazetarëve - EFJ, mbanë Kongresin Vjetor për herë të parë në Prishtinë

Federata Evropiane e Gazetarëve - EFJ, mbanë Kongresin Vjetor për herë të parë në Prishtinë

Kryeqyteti i Kosovës, Prishtina, për herë të parë priti rreth 100 gazetarë e delegatë të asociacioneve e unioneve nga shtetet e Evropës. Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës si anëtar i Federatës Evropiane të Gazetarëve, është nikoqir i takimit të përvjetshëm të kësaj organizate.

Read More
SafeJournalists: E papranueshme fushata ndaj të përjavshmes Novosti në Kroaci

SafeJournalists: E papranueshme fushata ndaj të përjavshmes Novosti në Kroaci

Gazeta e përjavshme “Novosti” prej disa kohësh po përballet me kërcënime, të cilat nisën pas një fushate të rrezikshme nga partia politike “Domovinski pokret” (PD) për ndërprerjen e financimit të Novostit.

Read More
AGK-ja, e mbështet gazetaren Qëndresa Krelani, kërkon të ndalen fushatat denigruese kundër saj

AGK-ja, e mbështet gazetaren Qëndresa Krelani, kërkon të ndalen fushatat denigruese kundër saj

Gazetarja e sportit në televizionin publik të Kosovës, RTK, Qëndresa Krelani - Qeqa, është bërë sërish subjekt i fushatave denigruese online. Në disa video të shpërndara së fundi, vihet në pah në mënyrë nënçmuese deklarata e ish-trajnerit të Kombëtares së Kosovës…

Read More
Mbahet sesioni i dytë i trajnimit të studentëve të gazetarisë e gazetarëve të rinj,  për raportimin e përgjegjshëm dhe etik për komunitetet

Mbahet sesioni i dytë i trajnimit të studentëve të gazetarisë e gazetarëve të rinj, për raportimin e përgjegjshëm dhe etik për komunitetet

23 gazetarë e studentë të gazetarisë, kanë marrë pjesë në sesionin e dytë të trajnimit “Antigjipsizmi në Kosovë - raportimi i përgjegjshëm dhe etik për komunitetet rom, ashkali dhe egjiptian”. Pjesëmarrësit nën mentorimin e gazetarit, Lendrit Qeli…

Read More
U mbajt ceremonia e certifikimit për “Akademinë në fushën e raportimit për Ballafaqimin me të Kaluarën (BmK) dhe Raportimin e Sensibilizuar për Konflikt”

U mbajt ceremonia e certifikimit për “Akademinë në fushën e raportimit për Ballafaqimin me të Kaluarën (BmK) dhe Raportimin e Sensibilizuar për Konflikt”

U mbajt ceremonia e certifikimit të 15 gazetarëve pjesëmarrës në “Akademinë në fushën e raportimit për Ballafaqimin me të Kaluarën (BmK), dhe Raportimin e Sensibilizuar për Konflikt”. Përtej ndarjes së certifikatave, gjatë kësaj ceremonie u mbajt edhe një panel diskutimi…

Read More
Gazetarë e studentë të gazetarisë u trajnuan për raportimin e përgjegjshëm dhe etik për komunitetet

Gazetarë e studentë të gazetarisë u trajnuan për raportimin e përgjegjshëm dhe etik për komunitetet

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës në koordinimin e Terre des hommes - Kosovo, e ka nisur serinë e trajnimeve për antigjipsizmin në Kosovë - raportimi i përgjegjshëm dhe etik për komunitetet rom, ashkali dhe egjiptian, për këtë vit. Trembëdhjetë gazetarë e studentë të gazetarisë…

Read More
Gazetarja Ardiana Thaçi Mehmeti, cak i sulmeve në grupin Albkings

Gazetarja Ardiana Thaçi Mehmeti, cak i sulmeve në grupin Albkings

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës me shqetësim të thellë po i përcjellë raportimet e Kiks Kosova për shpërndarjen e numrit personal të gazetares, Ardiana Thaçi Mehmeti, në grupin Albkings. Në emisionin e fundit të Kiks Kosova…

Read More
Deputeti Basha synon disiplinimin e AGK-së dhe RTK-së nga shteti

Deputeti Basha synon disiplinimin e AGK-së dhe RTK-së nga shteti

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Dimal Basha ka vazhduar edhe këtë fundjavë me gjuhën nxitëse si ndaj AGK-së, ashtu edhe ndaj RTK-së. Në reagimin e ri pas intimidimit që bëri ndaj gazetares së RTK-së, Basha, e tregon hapur tendencën për të kontrolluar përmbajtjen editoriale të Transmetuesit Publik…

Read More
AGK-ja dënon intimidimin publik të deputetit, Dimal Basha ndaj gazetares së RTK-së, Blerta Foniqi Kabashi

AGK-ja dënon intimidimin publik të deputetit, Dimal Basha ndaj gazetares së RTK-së, Blerta Foniqi Kabashi

Në ditën kur raporti i Reporterëve Pa Kufij, e ka nxjerrë Kosovën në pozicionin më të keq në një dekadë sa i përket lirisë së medies, partia politike në pushtet, Lëvizja Vetëvendosje i ka dëshmuar në praktikë gjetjet shqetësuese të këtij raporti.

Read More
AGK-ja dhe Misioni i OSBE-së në Kosovë shënojnë Ditën Botërore të Lirisë së Shtypit, shqetësim për përkeqësimin drastik të gjendjes

AGK-ja dhe Misioni i OSBE-së në Kosovë shënojnë Ditën Botërore të Lirisë së Shtypit, shqetësim për përkeqësimin drastik të gjendjes

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës, sot, e ka shënuar Ditën Botërore të Lirisë së Shtypit në bashkëpunim me partnerin shumëvjeçar, Misionin e OSBE-së në Kosovë. Konferenca filloi me fjalën hyrëse të Kryetarit të AGK-së, Xhemajl Rexha…

Read More
SafeJournalists: Lufta për lirinë e medias është luftë për demokraci

SafeJournalists: Lufta për lirinë e medias është luftë për demokraci

Rrjeti SafeJournalists, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Lirisë së Medias, 3 Maj, i bën thirrje publikut të mbështesë gazetarët që e bëjnë punën e tyre në mënyrë profesionale dhe i rezistojnë shtypjes së lirisë së medias, sepse pa media të lira nuk ka demokraci.

Read More
Kosova shënon regres alarmant për 19 vende në Indeksin e Reporterëve Pa Kufij

Kosova shënon regres alarmant për 19 vende në Indeksin e Reporterëve Pa Kufij

Publikimi i indeksit vjetor për lirinë e medies nga Reporters sans frontières / Reporters Without Borders / RSF, Reporterët Pa Kufij e rendit Kosovën në vendin e 75 në botë, 19 vende më poshtë sesa vitin e kaluar kur renditej në pozitën e 56. Organizata më e madhe botërore për lirinë e medies…

Read More
Mbahet diskutimi për avokimin e lirisë së medieve nëpërmjet artit

Mbahet diskutimi për avokimin e lirisë së medieve nëpërmjet artit

Në kuadër të javës së shënimit të Ditës Botërore të Lirisë së Shtypit, Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës në bashkëpunim të ngushtë me Embassy of the Netherlands in Kosovo, mbajtën diskutimin për avokimin e lirisë së medias nëpërmjet artit. Fjalët hyrëse të këtij diskutimi…

Read More
Misioni i OSBE-së në Kosovë dhe Njësiti Special i Policisë së Kosovës trajnojnë gazetarët e kameramanët rreth situatave kur raportojnë nga terrene me tension

Misioni i OSBE-së në Kosovë dhe Njësiti Special i Policisë së Kosovës trajnojnë gazetarët e kameramanët rreth situatave kur raportojnë nga terrene me tension

Gazetarë dhe kameramanë medieve qendrore e lokale, nga data 24 prill e deri më 30 prill, kanë qenë pjesë e trajnimit për raportimin nga tubimet publike, protestat dhe situatat me rrezikshmëri.

Read More
U mbajt vizita studimore në Shkup me pjesëmarrësit e Akademisë në fushën e raportimit për Ballafaqimin me të Kaluarën (BmK) dhe Raportimin e Sensibilizuar për Konflikt

U mbajt vizita studimore në Shkup me pjesëmarrësit e Akademisë në fushën e raportimit për Ballafaqimin me të Kaluarën (BmK) dhe Raportimin e Sensibilizuar për Konflikt

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës në bashkëpunim me forumZFD- Programi në Kosovë, organizuan vizitën studimore në Shkup më datat 26-28 prill. Gjatë vizitës studimore në Maqedoninë e Veriut…

Read More
Hapet ekspozita me karikatura për Lirinë e Medias

Hapet ekspozita me karikatura për Lirinë e Medias

Embassy of the Netherlands in Kosovo në bashkëpunim të ngushtë me Asociacionin e Gazetarëve të Kosovës, sot hapën Ekspozitën për Lirinë e Medias, në nder të shënimit të Ditës Botërore të Lirisë së Medias, që shënohet më 3 Maj. Në ceremoninë inauguruese…

Read More
AGK-ja dënon fyerjet dhe kërcënimet ndaj gazetarit të sportit, Lorik Gashi

AGK-ja dënon fyerjet dhe kërcënimet ndaj gazetarit të sportit, Lorik Gashi

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës, ka pranuar me shqetësim kërcënimet që janë bërë ndaj gazetarit të sportit, redaktor në Kanal10, Lorik Gashi. Gashi ka prezantuar komunikimin që presidenti i klubit, Phoenix, Muhedin Ferati, ka bërë me të në rrjete sociale…

Read More
Freedom House: Qeveria e angazhuar në fushata kundër gazetarëve, me përpjekje për politizim të KPM-së

Freedom House: Qeveria e angazhuar në fushata kundër gazetarëve, me përpjekje për politizim të KPM-së

Raporti i detajuar i Freedom House për lirinë e medies në Kosovë, liston një sërë problemesh me të cilat gazetarët dhe mediet janë ballafaquar gjatë vitit 2023 në Kosovë. “Përkundër faktit që Kosova ka një peizazh divers mediatik, duke përfshirë televizione, një kanal publik televiziv…

Read More