Lajmet

Ngritet aktakuzë ndaj M.B i cili kërcënoi gazetarin Kushtrim Kadriu

Ngritet aktakuzë ndaj M.B i cili kërcënoi gazetarin Kushtrim Kadriu

Photo by: Kushtrim Kadriu/facebook … Prokuroria Themelore në Prishtinë ka ngritur aktakuzë ndaj M.B i cili në muajin korrik të këtij viti kishte kërcënuar me jetë gazetarin e KTV-së, Kushtrim Kadriu. Në aktakuzën e dorëzuar gazetarit nga Prokuroria Themelore në Prishtinë, thuhet se: ”Me 10.07.2017…

Read More
Fotoreporteri kosovar arrestohet në Shkup

Fotoreporteri kosovar arrestohet në Shkup

Photo by: www.indeksonline.net … Fotoreporteri Blerim Uka është liruar pas rreth pesë orëve të mbajtur në stacion policor. Uka është mbajtur për disa orë rresht pasi ishte dërguar në stacionin policor gjatë përcjelljes së seancës gjyqësore në rastin e njohur si “Kumanova”.

Read More
Ceremonia e Çmimeve për Arsim 2017

Ceremonia e Çmimeve për Arsim 2017

Ceremonia e Cmimeve per Arsim 2017 … Ky event behet ne bashkepunim me GIZ dhe AGK.

Read More
Treguesit e nivelit të lirisë së mediave dhe sigurisë së gazetarëve - 2017

Treguesit e nivelit të lirisë së mediave dhe sigurisë së gazetarëve - 2017

Ky raport është vijueshmëri e studimit bazë të vitit të kaluar i cili ka paraqitur në mënyrë më të gjerë situatën e legjislacionit dhe çështjet socio-ekonomike dhe politike në lidhje me lirinë e mediave dhe sigurinë e gazetarëve dhe ka identifikuar sfidat kryesore dhe rekomandimet për asociacionet…

Read More
Liria e mediave dhe siguria e gazetarëve OSBE 2014

Liria e mediave dhe siguria e gazetarëve OSBE 2014

Në këtë raport vlerësohet liria e mediave, zbatimi i kornizës ligjore të zbatueshme që siguron lirinë e shprehjes dhe të medias, qasjen në informacion, mbrojtjen e burimeve të gazetarëve, standardet e raportimit profesional dhe nivelin e vetë-censurimit/censurimit në media…

Read More
Konferenca rajonale “Liria e mediave dhe siguria e gazetarëve në Ballkanin Perëndimor”

Konferenca rajonale “Liria e mediave dhe siguria e gazetarëve në Ballkanin Perëndimor”

Numri i sulmeve ndaj gazetarëve është në rritje në vitet e fundit, ndërsa brengë e veçantë është rritja e sulmeve fizike dhe dhuna ndaj gazetarëve, të dhëna të paralajmëruara në hapje të konferencës dyditore të „Liria e mediave dhe siguria e gazetarëve në Ballkanin Perëndimor“.

Read More
Kërcënuesi i gazetarit dënohet me 500 euro gjobë

Kërcënuesi i gazetarit dënohet me 500 euro gjobë

Photo by: AJK … PRISHTINË, 26.10.2017- Gjykata Themelore në Prishtinë ka dënuar sot me gjobë prej 500 euro ish-zyrtarin e Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë për shkak të një kërcënimi të bërë nga ai ndaj një gazetari në vitin 2014. Ish-gazetari…

Read More
Treguesit për nivelin e lirisë së mediave dhe sigurisë së gazetarëve

Treguesit për nivelin e lirisë së mediave dhe sigurisë së gazetarëve

Ky raport paraqet rezultatet e hulumtimit të kryer në kuadër të projektit rajonal Platforma Rajonale e Ballkanit Perëndimor për avokim për lirinë e mediave dhe sigurinë e gazetarëve, i cili është kryer nga asociacionet kombëtare të gazetarëve në Bosnje dhe Hercegovinë, Kosovë, Maqedoni…

Read More
AGK monitoron gjykimin e kërcënimit ndaj gazetarit

AGK monitoron gjykimin e kërcënimit ndaj gazetarit

Photo by: AJK … PRISHTINË, 23.10.2017 – Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës gjatë ditës së sotme ka monitoruar nga afër shqyrtimin gjyqësor ndërmjet ish-gazetarit Liridon Llapashtica dhe një ish-zyrtari të Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë për çështjen penale të kanosjes. Liridon LlapashtIca…

Read More
AGK: Të mos keqpërdoret foltorja e Kuvendit për t’i linçuar gazetarët

AGK: Të mos keqpërdoret foltorja e Kuvendit për t’i linçuar gazetarët

Kosovo Parliament | Photo by: www.mabetex.eu … PRISHTINË, 25.10.2017 – Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës e dënon keqpërdorimin e foltores së Kuvendit nga deputeti i NISMA për Kosovën Milaim Zeka me rastin e akuzave ndaj mediave dhe gazetarëve.

Read More
Indeksi i qëndrueshmërisë së medieve

Indeksi i qëndrueshmërisë së medieve

Raporti analizon situatën e indeksit të qëndrueshmërisë së mediave në Kosovë, përmes 5 objektivave: 1) LIRIA E FJALËS; 2) GAZETARIA PROFESIONALE; 3) SHUMËLLOJSHMËRIA E LAJMEVE; 4) MENAXHIMI I BIZNESIT; 5) INSTITUCIONET PËRKRAHËSE. Ofron shembuj statistika lehtë të kuptueshme dhe ilustrime…

Read More
AGK dënon përzgjedhjen e mediave në mbulimin e marrëveshjes politike

AGK dënon përzgjedhjen e mediave në mbulimin e marrëveshjes politike

Printscreen from arbresh.info … Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës (AGK) dënon përzgjedhjen e medias nga koalicioni PAN dhe partisë Aleanca Kosova e Re (AKR) me rastin e arritjes së marrëveshjes e cila ka për qëllim që të formojë institucionet pas zgjedhore.

Read More
AGK: Kryeministër bëhu bashkëpunues Jo ofendues!

AGK: Kryeministër bëhu bashkëpunues Jo ofendues!

AJK logo … PRISHTINË, 13/09/2017 – Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës është i dëshpëruar me deklaratat e kryeministrit të vendit Ramush Haradinaj i cili ironizoi me përgatitjen profesionale të gazetarëve.

Read More
AGK dënon gjuhën e përdorur ndaj gazetarëve nga deputeti Milaim Zeka

AGK dënon gjuhën e përdorur ndaj gazetarëve nga deputeti Milaim Zeka

Photo by: AJK … Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës e dënon gjuhën e përdorur nga ish-gazetari, tani deputeti i Kuvendit të Kosovës Milaim Zeka ndaj gazetarëve Parim Olluri dhe Vehbi Kajtazi nga Insajderi.

Read More
AGK dënon sulmin ndaj gazetarit Vehbi Kajtazi

AGK dënon sulmin ndaj gazetarit Vehbi Kajtazi

Vehbi Kajtazi | Photo by: Insajderi.com … PRISHTINË, 13.10.2017 – Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës e dënon sulmin fizik të ndodhur sot ndaj kolegut Vehbi Kajtazi. AGK ju bënë thirrje institucioneve përkatëse që të hetojnë sa më parë këtë rast.

Read More
AGK protestoi kundër sulmeve ndaj gazetarëve

AGK protestoi kundër sulmeve ndaj gazetarëve

President of AJK, Shkelqim Hysenaj (centre), Vehbi Kajtazi (right) | Photo by: AJK … PRISHTINË, 14/10/2017 – Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës i përkrahur nga kolegë gazetarë, anëtarë të shoqerisë civile, profesorë universitarë, qytetarë dhe aktivistë të ndryshëm kanë protestuar sot në Prishtinë.

Read More
AGK do të jep kontributin në draft strategjinë e komunikimit të ZKM-së

AGK do të jep kontributin në draft strategjinë e komunikimit të ZKM-së

Photo by: AJK … Kryetari i Asociacionit të Gazetarëve të Kosovës, Shkelqim Hysenaj dhe drejtori ekzekutiv,  Arben Salihu pritën në takim përfaqësuesit e Zyrës për Komunikim Publik në kuadër të Zyrës së Kryeministrit, Violeta Hyseni – Kelmendi si dhe Ismet Cakiqi.

Read More
Ekipi i RTV 21 pengohet gjatë mbulimit të zgjedhjeve në Obiliq

Ekipi i RTV 21 pengohet gjatë mbulimit të zgjedhjeve në Obiliq

TV crews covering event in Pristina | Photo by: AJK … PRISHTINË, 22.10.2017 – Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës e ka pritur me shqetësim informatën se është penguar ekipi i televizionit 21 në Obiliq.

Read More