Lajmet

SafeJournalists: Hetimet e sulmeve ndaj gazetarëve në Ballkanin Perëndimor, të gjata dhe joefektive

SafeJournalists: Hetimet e sulmeve ndaj gazetarëve në Ballkanin Perëndimor, të gjata dhe joefektive

Me rastin e shënimit të Ditës Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut, rrjeti SafeJournalists, bën të ditur se këtë vit…

Read More
Sot u mbajt moduli i tretë i Akademisë së Integritetit të Informacionit

Sot u mbajt moduli i tretë i Akademisë së Integritetit të Informacionit

Studentët e gazetarisë dhe gazetarët pjesëmarrës në edicionin e dytë të Akademisë së Integritetit të Informacionit diskutuan rreth raportimit të përgjegjshëm gjinor. Fjalimin hyrës e mbajti Ambasadorja Nancy Soderberg, Drejtore e Lartë Rezidente e NDI Kosovo…

Read More
AGK-ja, e shqetësuar me situatën e gazetares Behare Bajraktari në Radio Kosova

AGK-ja, e shqetësuar me situatën e gazetares Behare Bajraktari në Radio Kosova

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës, e ka pranuar me shqetësim denoncimin që gazetarja e Radio Kosovës, Behare Bajraktari, ka bërë në një njoftim për organizatën rreth situatës së saj të punës në radion publike.

Read More
SafeJournalists: Dënojmë kërcënimet ndaj gazetarëve në Mal të Zi dhe Kosovë

SafeJournalists: Dënojmë kërcënimet ndaj gazetarëve në Mal të Zi dhe Kosovë

Rrjeti SafeJournalists dënon ashpër kërcënimet ndaj gazetarit të televizionit Vijesti, Nikola Milosavic Aleksic në Mal të Zi, dhe ndaj gazetareve Ardiana Thaçi Mehmeti e Erjona Gjikolli në Kosovë.

Read More
Kërcënim ndaj gazetareve Ardiana Thaçi Mehmeti dhe Erjona Gjikolli

Kërcënim ndaj gazetareve Ardiana Thaçi Mehmeti dhe Erjona Gjikolli

Autoret e emisionit KIKS Kosova, Ardiana Thaçi Mehmeti dhe Erjona Gjikolli, kanë pranuar kërcënime me jetë ndaj tyre dhe familjarëve të tyre, pas një hulumtimi të bërë në lidhje me këngëtarin Eroll Murati, i cili sipas raportimeve është i përfshirë në mashtrimet me pasaportat sllovene, fajde…

Read More
AGK-ja i bën thirrje IPK-së të hetojë brutalitetin e Policisë kundër pjesëtarëve të medies

AGK-ja i bën thirrje IPK-së të hetojë brutalitetin e Policisë kundër pjesëtarëve të medies

Pamje dhe fotografi të reja kanë shfaqur brutalitetin a paprecedent, me të cilin janë ballafaquar sot gazetarët, fotografët dhe pjesëtarë të tjerë të medieve, gjatë protestës së PSD-së. Në njërën prej tyre shihet se si shtyhet me forcë kameramani i Zërit të Amerikës, Bujar Sylejmani…

Read More
Protesta e PSD-së kundër Trëndafilovës, gazetarët pengohen nga Policia e Kosovës gjatë raportimit

Protesta e PSD-së kundër Trëndafilovës, gazetarët pengohen nga Policia e Kosovës gjatë raportimit

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës është tejet i shqetësuar si pasojë e zhvillimeve të ditës së sotme nga protesta e PSD-së, kundër Ekaterina Trendafilova - Kryetare e Dhomave të Specializuara të Gjykatës Speciale, ku është hedhur sprej dhe gaz lotsjellës në drejtim të gazetarëve.

Read More
Gazetarët ukrainas dhe stafi i AGK-së ishin pjesë e konferencës RE: COVER në Krakow të Polonisë

Gazetarët ukrainas dhe stafi i AGK-së ishin pjesë e konferencës RE: COVER në Krakow të Polonisë

Dhjetë gazetarë ukrainas të strehuar në Kosovë në kuadër të programit Journalists in Residence - Kosovo, morën pjesë në kampusin dhe konferencën RE: COVER të organizuar në Krakow të Polonisë. Në ditën e parë të kampusit e cila është organizuar nga European Centre for Press and Media Freedom ECPMF…

Read More
Kosova për herë të parë do të jetë nikoqirja e Federatës Evropiane të Gazetarëve për takimin vjetor të organizatës

Kosova për herë të parë do të jetë nikoqirja e Federatës Evropiane të Gazetarëve për takimin vjetor të organizatës

Federata Evropiane e Gazetarëve për herë të parë do të mbajë takimin vjetor të organizatës në Kosovë, në maj të vitit 2024. Vendimi në favor të Kosovës është marrë sot nga Bordi Ekzekutiv i EFJ-së, i cili shënon një moment historik të rëndësishëm për Asociacionin e Gazetarëve të Kosovës…

Read More
THIRRJE PËR APLIKIM:  Çmimet Vjetore të Gazetarisë 2023

THIRRJE PËR APLIKIM: Çmimet Vjetore të Gazetarisë 2023

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës - AGK, në partneritet të ngushtë me Zyrën e Bashkimit Evropian në Kosovë, me mbështetjen e Fondit Evropian për Demokraci, Misionit në Kosovë të Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë, Fondacionit të Kosovës për Shoqëri të Hapur, Zërit të Romëve…

Read More
Mbahet moduli i dytë i Akademisë për Integritetin e Informacionit

Mbahet moduli i dytë i Akademisë për Integritetin e Informacionit

Studentëve të gazetarisë dhe gazetarëve pjesëmarrës së edicionit të dytë të Akademisë për Integritetin e Informacionit, sot iu është ligjëruar për verifikimin e fakteve, informacioneve, videove dhe imazheve. Këtë modul të Akademisë të cilin e ligjëroi Shkëlzen Osmani…

Read More
Vazhdon trajnimi i gazetarëve ukrainas dhe afganë për gazetari mobile

Vazhdon trajnimi i gazetarëve ukrainas dhe afganë për gazetari mobile

Gazetarët ukrainas dhe ata afganë që janë strehuar në Kosovë, në kuadër të programit Journalists in Residence - Kosovo, kanë vazhduar trajnimin për gazetari mobile. Kolegët dje dhe sot, janë trajnuar për teknikat e xhirimit për #MOJO, dhe formatimin e tyre në platformat e ndryshme online.

Read More
Shpërndahen mjetet mbrojtëse për gazetarët – donacion i Free Press Unlimited dhe Reporters Without Borders

Shpërndahen mjetet mbrojtëse për gazetarët – donacion i Free Press Unlimited dhe Reporters Without Borders

Sot, është bërë shpërndarja e mjeteve mbrojtëse për gazetarët që raportojnë nga terrenet me rrezikshmëri, të dhuruara nga FPU dhe RSF – me ndërmjetësimin e Zyrtares Ligjore të European Centre for Press and Media Freedom ECPMF, Flutura Kusari. Mjetet mbrojtëse – të përbëra nga jelekët antiplumb…

Read More
Gazetarët ukrainas dhe afganë trajnohen për Gazetari Mobile

Gazetarët ukrainas dhe afganë trajnohen për Gazetari Mobile

Gazetarët ukrainas dhe afganë që janë të strehuar në Kosovë, në kuadër të programit “Journalists in Residence”, kanë filluar trajnimin për gazetari mobile. (MOJO) Gazetarët u njohën me definicionin e gazetarisë mobile, hapat që duhen ndjekur kur bëhet ky lloj i gazetarisë…

Read More
Kërcënohen me vrasje Fatos Hetemi dhe Irfan Maliqi nga Plus TV në Viti

Kërcënohen me vrasje Fatos Hetemi dhe Irfan Maliqi nga Plus TV në Viti

Janë kërcënuar me vrasje gazetarët e medias lokale nga Vitia, Plus TV, Fatos Hetemi dhe Irfan Maliqi. Redaksia e Plus TV, e ka njoftuar Asociacionin e Gazetarëve të Kosovës se mesazhet kërcënuese me vrasje i kanë pranuar nga një llogari në rrjetin social Facebook…

Read More
AGK-ja e dënon sulmin e imamit nga Vushtrria ndaj ekipit të “Insajderit”

AGK-ja e dënon sulmin e imamit nga Vushtrria ndaj ekipit të “Insajderit”

Një ekip i portalit “Insajderi” është sulmuar të premten, në Vushtrri nga një imam lokal, e ka njoftuar AGK-në ky portal. Sipas deklaratës së gazetares Preniqi me ta kuptuar pyetjen, imami Halili e ka sulmuar fizikisht atë. “Hoxha me një vrull dhe një zë të lartë…

Read More
Rrjeti i SafeJournalists i dërgoi një letër shqetësimi Kuvendit të Republikës së Shqipërisë

Rrjeti i SafeJournalists i dërgoi një letër shqetësimi Kuvendit të Republikës së Shqipërisë

Rrjeti SafeJournalists i dërgoi një letër shqetësimi Kryetares së Kuvendit të Republikës së Shqipërisë për aksesin e gazetarëve brenda Kuvendit të Shqipërisë. Më 9 nëntor, gazetarët që tentonin të merrnin në pyetje Ministrat dhe Deputetët u penguan nga Garda në oborrin e Kuvendit.

Read More
Kërcënohet me jetë gazetari Herolind Ademi

Kërcënohet me jetë gazetari Herolind Ademi

Redaksia e emisionit KIKS Kosova në Klan Kosova, e ka njoftuar AGK-në, për kërcënimin që i është bërë gazetarit, Herolind Ademi, për shkak të hulumtimit që është duke realizuar për piraterinë e IPTV. Qytetari B.B, i ka dërguar disa mesazhe telefonike…

Read More
Raporti i Komisionit Evropian për Kosovën: Gazetarëve u rrezikohet siguria nga sulmet fizike, dhe fushatat denigruese – nuk u adresuan rekomandimet e vitit të kaluar

Raporti i Komisionit Evropian për Kosovën: Gazetarëve u rrezikohet siguria nga sulmet fizike, dhe fushatat denigruese – nuk u adresuan rekomandimet e vitit të kaluar

Komisioni Evropian ka vërejtur “progres të limituar”, sa i përket rekomandimeve nga viti i kaluar sa i përket lirisë së medies në Kosovë dhe sigurisë së gazetarëve. Në raportin vjetor, të publikuar të mërkurën, thuhet se mbesin shqetësuese sulmet fizike dhe kërcënimet ndaj gazetarëve…

Read More
SafeJournalists: Mos hezitoni! Raportoni sulmet dhe kërcënimet

SafeJournalists: Mos hezitoni! Raportoni sulmet dhe kërcënimet

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare për t’i dhënë fund mosndëshkimit të krimeve kundër gazetarëve, e cila shënohet sot më 2 Nëntor, anëtarët e paltformës rajonale, SafeJournalists, filluan fushatën #MosHezitoniRaportoni.

Read More