Lajmet

U mbajt punëtoria mbi raportimin e përgjegjshëm për shëndetin riprodhues


3285-title

Të premten e kaluar, u mbajt punëtoria rreth raportimit të përgjegjshëm për shëndetin seksual dhe riprodhues.

Punëtoria u fasilitua nga Getoarbë Mulliqi – Drejtore Ekzekutive njëherësh hulumtuese në Asociacionin e Gazetarëvve të Kosovës, Dr.Merita Vuthaj – Ministria e Shëndetësisë / Divizioni për Shëndetin e Nënës dhe Fëmijës dhe Shëndeti Riprodhues, si dhe nga Zv. e Avokatit të Popullit, Majlinda Sinani Lulaj.

Në këtë punëtori u diskutua për sfidat e gazetarëve gjatë raportimit, përdorimin e termeve adekuate, si dhe praktikat më të mira të raportimit për shëndetin seksual dhe riprodhues.

Punëtoria u organizua nga K10 që mbështetet nga UNFPA Kosovo.

Share this Post: