Ekipi i RTV 21 ndiqet nga një person i armatosur në Leposaviq

Ekipi i RTV 21 ndiqet nga një person i armatosur në Leposaviq

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës - AGK, ka pranuar me shqetësim lajmin se ekipi i RTV 21, është ndjekur nga persona të maskuar në Leposaviq. Gazetari Venhar Isufi, së bashku me kameramanin, Olti Pacolli, fillimisht janë penguar gjatë kryerjes së detyrave profesionale. Sipas Isufit, ata janë kërcënuar dhe u është kërkuar të largohen nga vendi i ngjarjes. “Jemi penguar të…

Slucajevi
Sulm me armë zjarri ndaj ekipit të RTV 21, Leposaviq, 02.06.2023

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës - AGK, ka pranuar me shqetësim lajmin se ekipi i RTV 21, është ndjekur nga persona të maskuar në Leposaviq. Gazetari Venhar Isufi, së bashku me…

Read More

Fushatë denigruese ndaj gazetarëve Berat Buzhala, Bekim Kabashi, Lavdim Hamidi, Prishtinë, 31.05.2023

Berat Buzhala, Bekim Kabashi dhe Lavdim Hamidi, janë bërë cak i foto-montazheve, të cilat po shpërndahen në rrjete sociale këtë pasditë. Foto-montazha e Buzhalës është krijuar në…

Read More

Sulm ndaj ekipit të Syri.net, Leposaviq, 31.05.2023

Disa protestues serbë në Leposaviq kanë shpuar gomat e veturës së ekipit të Syri.net. Situata e cila po përshkallëzohet nga çasti në çast, po rrezikon punonjësit medialë të cilët…

Read More

Publikacije

Download

Praktikat më të mira dhe rekomandimet për raportimin e vetëvrasjeve

Download

Indeks bezbednosti novinara Zapadnog Balkana Narativni izveštaj Kosovo 2021

Download

Indikatori o nivou slobode medija i bezbednosti novinara 2021

O nama

Asocijacija novinara Kosova (ANK) je nevladina organizacija, čija je misija promovisanje, podsticanje i poboljšanje kvalitetnog i otvorenog novinarstva na Kosovu, kao i pozicije novinara na Kosovu. ANK je otvorena za učlanjenje svakog novinara/ke na Kosovu. ANK je osnovana 2002. godine i sada u svom sastavu ima preko 900 novinara, fotoreportera… Lexo me shume